Første stik til RFC

Benløse-Rødovre 3-6 (2-2, 0-3, 1-1) 00:29 1-0 Fredrik G. Stiggaard (Pfheiszli)

02:41 1-1 Andreas Kleczewski (J. Trolle)

04:36 2-1 Rasmus Poulsen (Glass), pp1

08.34 2-2 Daniel Hedegaard (Dalkvist)

29:12 2-3 Martin Erichsen (J. Trolle), pp1

31:47 2-4 Jannik Dalkvist (Erichsen)

37:37 2-5 Nicolai Børner Løngreen (Selmann)

44:14 3-5 Peter Pheiszli (Glass), pp1

49:35 3-6 Emil Kristensen (J. Trolle)

Udvisninger: Benløse: 3x2

Rødovre: 6x2

Sikke en indledning på den første semifinalekamp mellem Benløse og Rødovre. Inden der var spillet 10 minutter var der scoret fire mål – ligeligt fordelt mellem de to mandskaber.

Det hele startede efter 26 sekunder, da Benløse fik frislag i en farlig position lige udenfor Rødovre slot. Den gode mulighed takkede hjemmeholdet for, da Pfheiszli lagde bolden til rette for Frederik Stiggaard, der trak på tværs af gæsternes defensiv og, med et trækskud, sendte bolden i mål ved nærmeste stolpe. Et skud et mål.

Rødovres første skud gav også mål, efter nogle hurtige pas, blev Andreas Kleczewski spillet fri i slottet, hvor han fik overraskende meget plads, som han udnyttede til en scoring. To skud to mål.

Godt fire minutter var der spillet, før kampens første udvisning faldt, da Jannik Trolle fik to minutter for liggende spil. Det skete efter keeper Mike Trolle var løbet ud af sit mål og afværgerede en friløber, men bolden røg ud til en af de fremadstormende spillere fra Benløse, og med Trolle ude af målet hindrede lillebror Jannik Trolle en scoring ved at gå ned og blokere. Her vurderede dommerparret, at det ene knæ rørte gulvet og det må man ikke.

I overtal viste hjemmeholdet ingen nåde, og, efter få sekunder med en mand mere på banen, lå bolden bag Mike Trolle i målet.

Et skud fra Mathias Glass blev stoppet, men bolden røg på tværs af målfeltet, hvor en fri Rasmus Poulsen scorede et af sine nemmere mål.

Rødovre svarede dog hurtigt igen, og endnu engang fik Rødovre god plads i toppen af hjemmeholdets slot. Denne gang fandt Dalkvist, som erstattede en skadet Oscar Eklund på backpladsen, Daniel Hedegaard, som havde plads til at vende rundt og sende et trækskud mod mål og igen strøg bolden hele vejen. Et stort set idendisk kasse sammenlignet med RFC’ første scoring.

Så var det slut med scoringer i 1. periode, men ikke med dramatik. Rødovre fik deres anden udvisning, men denne gang holdt defensiven stand. I spil fem mod fem fik Rødovre langsomt overtaget fra et ellers spilstyrende og veloplagt hjemmehold. Rødovres offensiv blev sat i gang af Benløses Mathias de Fries, der snorksov med bolden som bagerste mand, så Christian Johannesen fra Rødovre nappede bolden og havde frit løb mod mål, men han overplacerede sit skud.

Men det var startskuddet til et sandt bombardement af Rødovres spillere, der skabte den ene chance efter den anden i de kommende minutter. Især kæden med Hedegaard, Børner, Jacob Andersen, Erichsen og Dalkvist var farlige, men skarpheden manglede og så rendte RFC ind i en ny udvisning. Denne gang var de for mange spillere på banen.

Hjemmeholdet fik ikke udnyttet overtallet i denne periode, men de startede 2. periode med 36 sekunder i overtal.

RFC var forrygende i 2. periode Rødovre kom forrygende ud til 2. periode, og lagde et tungt pres på hjemmeholdet. Igen føg bolden omkring de Fries mål og kun storspil i målet, vild fight i egen zone og uskarphed hindrede en føring til Rødovre.

Presset blev naturligvis intensiveret af Rødovres første powerplay, men her viste Benløse et solidt og velspillende boxplay, som RFC ikke kunne lirke op. I spil fem mod fem fortsatte Rødovres dominans, og der lå en scoring i luften. Den kom og faldt i Rødovres andet powerplay.

Det var en fremragende aflevering bag fra målet og ind i slottet, hvor Jannik Trolle kom løbende og havde en kæmpe scoringschance. Men i skudøjeblikket slog Milan Adam på Trolles stav. Korrekt dømt straffeslag og to minutter til hjemmeholdet.

Denne gang kunne Benløse ikke holde stand i deres ellers solide boxplay. Med en millimeterpræcis aflevering diagonalt af hjemmeholdets box, spillede Jannik Trolle sin træner Martin Erichsen fri, og den erfarne back svigtede ikke dette sukkerpas, da han smækkede bolden over i modsatte hjørne – i samme retning, som bolden lige var kommet fra.

Hjemmeholdet nåede knap nok at synke den bitre piller, så lå bolden atter i rusen bag David de Fries.

Denne gang var det Jannik Dalkvist, som, fra samme position som Martin Erichsen, sendte bolden over i fjerneste hjørne til 2-4.

Den scoring vækkede hjemmeholdet, som kom længere frem på banen og overtog spillet. Det betød, at Benløse kom frem til scoringsmuligheder, men Mike Trolle var varm, selvom han indtil da havde haft en stille periode.

Hjemmeholdets offensiv gav plads til Rødovres forwards. Blandt andet leverede træner Erichsen et perfekt øst til vest pas, da han spillede bolden op til en fuldstændig fri Nicolai Børner, der ’fiskede’ foran David de Fries, som vandt den kamp i kampen.

Det gjorde han ikke to minutter senere, da de to selvsamme spillere havde en ny kamp i kampen. Denne gang blev Børner spillet fri af Fredrik Selmann, der stod bag målet og den 18-årige Børner trak hurtigt til venstre for de Fries og loppede bolden over skinnebenet på den sagesløse landsholdsmålmand.

3. periode Der blev ikke ændret på 2. og 3. periode, for Rødovre startede igen perioden i undertal. Denne gang havde hjemmeholdet 48 sekunder i powerplay, og det var nok til at finde vej til målet.

Igen scorede Benløse i powerplay og fik skabt fornyet spænding i kampen.

Selvom Rødovre vandt med tre mål, så var det en periode med masser af hårde nærkampe, forsøg på påvirkning af dommerne, kontroverser, mål og intensitet. Det var en 3. periode, som var en slutspilskamp værdig.

Hjemmeholdet spillede deres chance og satsede med højt pres for at reducere yderligere. Men Mike Trolle i målet var i den grad spillet varm og diskede op med flere vilde redninger. To gange var heldet også med keeper Trolle, da Benløses Jesper Roland, begge gange, serverede bolden for en holdkammerat tæt under mål. Den ene gang i powerplay og den anden gang i fem mod fem, men afslutningerne var ikke præcis nok.

I stedet slog Rødovre til. Anfører Emil Kristensen fik bolden på egen halvdel, og så løb han hele vejen, fintede med et par maskerede afleveringer og så var der ellers frit løb. Den chance skal man ikke give landsholdsspilleren, der fikserede de Fries i målet og sendte Rødovre i front med 3-6.

Det skulle vise sig at blive den sidste scoring i kampen, selvom intensiteten og niveauet blev holdt på et højt plan.

Benløse fik ellers chancen i periodens sidste halvdel, da de spillede fem mod tre og seks mod fire, men ind ville bolden ikke og da Benløse selv blev ramt af en ’dum’ udvisning på grund af for mange spillere på banen, kunne Rødovre cruise de sidste tre minutter hjem.

Et fremragende første opgør i semifinaleserien, som Rødovre vandt på baggrund af en forrygende 2. periode i en ellers lige kamp.

Rødovre var uden den svenske back Oscar Eklund samt forward Frederik Kobberud, men førstnævnte fulgte med fra Rødovres bænk og var god tilfreds med holdkammeraternes indsats:

"Vi stod godt på banen, og fortsætter vi med det, tror jeg, at vi kan holde dem fra to til tre scoringer pr. kamp, og det bør være nok til, at vi vinder. Jeg synes, vi er stærke i vores kontraspil, men den store forskel i dag er det taktiske og så var vi meget disciplinerede," sagde Eklund.

Opsummering: Rødovre leverede en flot indsats i et højt tempo, og der var mange gode præstationer i dagens kamp. Men de to bedste var brødrene Trolle. Jannik Trolle gik forrest - og til min glæde holdt han sin mund i store dele af kampen - og bliver '1st star' foran 2nd star Mike Trolle.

Jannik Dalkvist tog sin backposition ambitiøst og løste opgaven virkelig godt, krydret med et flot mål. Dalkvist bliver min 3rd star.

I den modsatte ende er Marko Krogsgaard, som var overtændt. Ikke fordi han gjorde det skidt, tvært imod, men han skal simpelthen holde mund.