Fifa aflyser igen Kuwaits VM-kampe

Fifa har for anden gang aflyst Kuwaits VM-kvalifikationskampe, fordi landet ikke lever op til reglerne.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har mandag besluttet at aflyse Kuwaits kommende VM-kvalifikationskampe mod Laos og Sydkorea. Kampene skulle være spillet senere i denne måned.

Kuwait blev i oktober udelukket fra al international fodbold, fordi landets regering blandede sig i, hvordan det nationale fodboldforbund skulle drives. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Af samme grund blev Kuwaits VM-kvalifikationskamp mod Myanmar i november også aflyst, og modstanderen blev tilkendt en 3-0-sejr.

Kuwait er placeret på andenpladsen i gruppe G i den asiatiske VM-kvalifikation og er otte point efter Sydkorea.

Kuwaits regering meddelte tidligere i år, at man er uenig i beslutningen. Regeringen mener ikke, den har handlet mod sportens regler om politisk indblanding.

Det er tredje gang siden 2007, Kuwait udelukkes med begrundelsen, at der er foregået politisk indblanding.

Opretholdes udelukkelsen vil det betyde, at landet ikke kan deltage ved sommerens OL i Rio de Janeiro samt i den resterende del af kvalifikationen til fodbold-VM.

Fifa har traditionelt reageret kraftigt, når myndigheder har blandet sig i det fodboldpolitiske og har tidligere straffet det indonesiske fodboldforbund, hvilket betød, at Indonesien blev smidt ud af VM-kvalifikationen.