Tidligere Frederikssund-borgmester er død

Den tidligere borgmester i Frederikssund Kommune, Knud B. Christoffersen (S), er i en alder af 71 år død som følge af en hjerneblødning, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Knud B. Christoffersen døde natten til onsdag og efterlader sig hustru, en søn, svigerdatter og et barnebarn. Han bisættes fra Frederikssund Kirke mandag den 21. klokken 14.

Knud B. Christoffersen nåede at være borgmester i 13 år, før han i forbindelse med kommunesammenlægningen overlod hvervet til partifællen Ole Find Jensen.

Knud B. Christoffersen voksede op på Frederiksberg, og efter realeksamen satsede han på en håndværksmæssig uddannelse som tømrer, men da han ikke kunne finde nogen læreplads, besluttede han sig for at prøve, om en kontoruddannelse var noget for ham.

Han blev ansat som kontorelev i DFDS, men efter ni måneder havde han fået nok. Realeksamen blev suppleret med en studentereksamen, og da den var i hus, fortsatte han med at studere historie og religion på Københavns Universitet.

I 1975 flyttede Knud B. Christoffersen, hustruen Kirsten og sønnen Johannes, til Frederikssund, hvor han var blevet ansat som lektor i historie og kristendomskundskab på Frederikssund Gymnasium.

I 1976 blev Knud B. Christoffersen valgt til sit første tillidshverv i Frederikssund, da han kom i Falkenborgskolens skolenævn, fire år efter blev han valgt til Skolekommissionen, men der gik en del år, før han meldte politisk kulør i Frederikssund.

Det skete ved kommunalvalget i efteråret 1986, hvo r Knud B. Christoffersen stillede op på den socialdemokratiske liste. Han blev valgt til byrådet og var i sin første byrådsperiode blandt andet formand for Teknisk Udvalg. I sin anden byrådsperiode var han viceborgmester og formand for Børn- og Ungeudvalget, og ved kommunalvalget i efteråret 1994 vandt Knud B. Christoffersen med 1.644 personlige stemmer både valget og borgmesterposten i Frederikssund.

I Frederikssund er Knud B. Christoffersen naturligvis kendt som byens tidligere borgmester, men hans historiske engagement har også sat kraftigt aftryk i bybilledet og på borgernes bogreoler. Som formand for Frederikssund Historiske forening var han med til at bane vej for Egnsmuseet Færgegården, der blev åbnet i 1984, og Knud B. Christoffersen skrev flere lokalhistoriske skrifter og var den første redaktør af det lokale julehæfte »Jul i Frederikssund«, der udkom første gang i 1989.

Det er dog »Købstaden Frederikssunds historie 1801-1970«, hvis første bind udkom i 1986 og andet bind udkom i 1993, der er Knud B. Christoffersens lokalhistoriske hovedværk, og det er værk, som de fleste borgere har stiftet bekendtskab med.