GPS afslører tyv: Tømte lastbiltrailer og afleverede den tom

Det var et særligt flådestyringssystem til lastbiler, der fredag afslørede et tyveri, som kun varede få timer.

Politiet fik fredag formiddag en anmeldelse fra en vognmand, som kunne fortælle, at hans sættevognstrailer var forsvundet fra den parkeringsplads på Værftsvej i Køge, hvor den holdt. Det dkriver DAGBLADET Køge.

- Han kunne se på deres flådestyringssystem, at sættevognstrailer havde været forsvundet i to timer fra midnat natten til fredag, hvorefter den var sat tilbage på parkeringspladsen på Værftsvej, siger politikommissær Paw Kaltoft fra Midt- og Vestsjællands Politi i Køge.

Vognmanden kørte ned til sin sættevognstrailer og kunne konstatere, at indholdet var væk.

- Den var tømt for plastikpaller, europapaller og pantflasker til en samlet værdi på 40.000 kroner, fortæller Paw Kaltoft.

Men ved hjælp af flådestyringssystemet kunne vognmanden se, hvor traileren havde været henne de to timer, hvor den havde været forsvundet.

- GPS'en i flådestyringssystemet viste, at traileren havde været en tur i Fjenneslev, hvor den havde hldt parkeret i 44 minuter, hvorefter den er blevet sat tilbage på Værftsvej. Vi kører derfor derned sammen men ejeren og finder alle tyvekosterne, siger Paw Kaltoft.

Politiet traf også en 24-årig mand, som erkendte, at han havde stjålet sættevognstraileren. Den 24-årige blev derfor sigtet for tyveriet.