Antonihøj-projekt modtages positivt

De traditionelt kritiske røster omkring bebyggelse af Antonihøjen er blevet positive efter offentliggørelsen af vinderforslaget i arkitektkonkurrencen, der placerer cirka 160 boliger ud mod Næstedvej og Ny Esbjergvej.

- Jeg er meget lettet, siger Henny Jørgensen, formand for Præstø Lokalråd.

- Debatten har været meget følelsesladet, fordi vi ikke ønsker bakken klistret til med huse. Men forslaget er fint, nu handler det om at holde fast, så projektet ikke smuldrer mellem fingrene. Præstø er et godt sted at bo - og smukt. Det skal det blive ved med at være, siger Henny Jørgensen.

Velgennemtænkt forslag

Samme holdning har den lokale kommunalpolitiker Bo Manderup (V):

- Det værste, vi kunne gøre, var at tillade udstykning af det 10 ha store område til ligegyldigt parcelhusbyggeri. På baggrund af arkitektkonkurrencen har vi et godt og velgennemtænkt forslag, der vil kunne trække nye borgere til byen, mener Bo Manderup.

Skal holdes i stram snor

Karen Margrethe Olsen fra bevaringsforeningen var med til at samle flere end 700 underskrifter mod at bebygge højen, men hun kan også leve med planen.

- I den ideelle verden blev der ikke bygget, men dette er i tråd med helhedsplanen, som vi er enige om. Jeg kan godt lide rækkehusene og gadeforløbene, siger hun.

Kommunen vil kunne sætte gang i byggemodning senere på året med kloakering, forsyning og vejanlæg. Derefter skal det vise sig, om det fører til de ønskede tilflyttere.

Vinderforslaget kan sammen med 13 andre forslag ses på restauranten Tapavino ved Havnestræde i påsken, hvorefter udstillingen flyttes til biblioteket i Præstø.