Ekspert: Brøndbyformand er uprofessionel - men passioneret

Brøndby befinder sig i et paradoks mellem at være en forretning og en forening, forklarer ekspert i ledelse.

Den seneste tids tumult i fodboldklubben Brøndby illustrerer, at klubben befinder sig i et paradoks. Det forklarer Anders Drejer, der er professor i strategi og forretningsudvikling på Aalborg Universitet.

- Man befinder sig i et paradoks imellem at være en forening og en forretning. Og det sidste døgn eller to har det at være en forening taget overhånd i forhold til at være forretning, siger han.

Tirsdag kom det frem, at Brøndby-formand Jan Bech Andersen i et debatforum igennem flere år har kritiseret cheftræner Thomas Franks dispositioner. Det tillidsbrud kunne cheftræneren ikke leve med, og han sagde onsdag op.

Det er på den ene side uprofessionelt som forretning, men Brøndby er samtidig en forening, der bliver styret med stor passion, forklarer Anders Drejer.

- På den ene side er det nemt at tage den vinkel med, at det er dybt uprofessionelt det, der foregår. Det er det jo, når man skriver under et andet navn og pludselig mister sin træner. Det er eksploderet mellem fingrene på dem.

- På den anden side, så når man går ind som leder og investor i fodbold, så gør man det af passion. Brøndbys formand får faktisk enormt god kritik på de sociale medier blandt fans, fordi han er passioneret, siger han.

Jan Bech Andersen skrev indlæg på fanforummet Sydsiden Online under navnet "Oscar". Her har han desuden skrevet kritiske indlæg om den tidligere sportsdirektør Per Rud, der blev fyret i juni. Den post blev overtaget af Troels Bech.

Foreløbig bliver Jan Bech Andersen, der ejer 26,5 procent af aktierne i Brøndby, på pladsen som bestyrelsesformand, men han er villig til at gå, hvis det bliver nødvendigt.

- Hvis ikke der længere er tillid fra bestyrelse og medarbejdere, hvis jeg er blevet en sten i skoen, så tager jeg konsekvensen, siger Jan Bech Andersen.