Det siger de om den afdøde fodboldlegende Johan Cruyff

Reaktionerne på nyheden om den hollandske fodboldlegende Johan Cruyff's død kommer fra en hel fodboldverden.

Den hollandske fodboldlegende Johan Cruyff døde torsdag den 24. marts. Johan Cruyff sov stille ind, omgivet af familien, efter at han havde kæmpet mod en kræftsygdom.

Reaktionerne på fodboldlegendens død er mange. Her er et udvalg:

* FC Barcelona på twitter:

- Vi vil altid elske dig Johan. Hvil i fred.

* Gianni Infantino, præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), ifølge AFP:

- Johan Cruyff var en storslået spiller - en af de største spillere i verden nogensinde. Et symbol på elegant spil. En inspiration. En kilde til beundring for fans.

- Han har sat sit aftryk på fodboldhistorien for evigt. Jeg er meget trist over, at han er død. Han vil blive frygteligt savnet.

- Både personligt og på vegne af Fifa og hele fodboldverdenen vil jeg gerne kondolere til hans familie og venner.

* Xabi Alonso på twitter:

- "14" vil aldrig blive det samme. Hvil i fred.

* Sepp Blatter, tidligere Fifa-præsident, ifølge AFP:

- Johan Cruyff gav fodbolden et unikt touch, som andre forsøger at kopiere, som f.eks. den nuværende Bayern München-træner (Pep Guardiola, red.), der som spiller var påvirket af Cruyffs spil.

- Jeg er meget bevæget. Han var en ekstraordinær personlighed, som sammen med Rinus Michels sparkede totalfodbolden i gang. Fodbolden vil savne Johan Cruyff.

- Han var ekstraordinær på den måde, at man ikke kan sammenligne ham med nogen i dagens fodbold. Han havde en idé i sit hoved. Han var ihærdig. Han var en mand med en speciel aura, selv når tiden var lidt kold.

* Lionel Messi, verdens bedste fodboldspiller, på Facebook:

- Endnu en legende har forladt os.

* Diego Maradona, tidligere fodboldstjerne, på Facebook:

- Vi vil aldrig glemme dig, skinny (tynde, red.).

* Bobby Charlton, engelsk fodboldlegende, ifølge AFP:

- Jeg er stolt over at have kendt Johan. Han var en af den slags store fodboldspillere, som gjorde dig begejstret, hver gang han modtog bolden og begyndte at spille. Der var altid forventninger hos publikum, når Johan var på banen.

- Der var ikke en negativ tanke i hans hoved. Han elskede spillet, han elskede sport og han elskede livet.

- Han var en af de største fodboldspillere, jeg har set nogensinde. Man vil placere ham i samme klasse som Pele, (Alfredo, red.) di Stefano og Maradona. Den form for fodbold, han spillede, ændrede spillet og har stadig betydning i dag.

* Franz Beckenbauer, tysk fodboldlegende, ifølge AFP:

- Jeg er chokeret. Johan Cruyff er død. Han var ikke bare en god ven, han var også som en bror for mig.

* Ronald de Boer, tidligere hollandsk fodboldspiller, ifølge uefa.com:

- Efter (debut under Cruyff, red.) tog han mig i armen og sagde: "Knægt, jeg ved, at du vil have meget at forholde dig til ved at rykke op, men gå ikke efter pengene. Bare nyd at spille fodbold." Som 12-årig så jeg ham vende tilbage til Ajax og score et smukt mål ved at lobbe bolden. Han var en superstjerne, men uden en stjernes attitude.

*Luis Figo, tidligere portugisisk fodboldspiller, på twitter:

- Min første træner i udlandet, og en af de bedste trænere, jeg har haft. En meget vigtig person i min karriere. Et stort tab for os.

* Vicente del Bosque, spansk landstræner, ifølge uefa.com:

- Jeg er lamslået, for det er et tab af en person, der betød så meget for spansk fodbold som træner og som spiller. Han kom til Barcelona i 1973 og definerede en æra for klubben og for spansk fodbold. Han var en unik spiller, og som træner har han betydet meget for Barcelona og spansk fodbold. Han havde stor indflydelse på vores fodbold. Det føles som om et familiemedlem har forladt os. Han var på alle måder unik som spiller og træner. Han var speciel for alle, som fik mulighed for at se ham spile.

* Ruud Gullit, tidligere hollandsk fodboldstjerne, ifølge uefa.com:

- Jeg er forvirret. Jeg troede, han havde fået det bedre. Holland har mistet et ansigt i hele verden. Han satte vores fodbold på verdenskortet, og for min egen karriere var han afgørende.

* Peter Schmeichel, tidligere fodboldmålmand, ifølge uefa.com:

- Frygtelig nyhed. Han var en af de største nogensinde. Den sande kæmpe i vores spil. Han vil blive savnet. Hvil i fred.

* Gary Lineker, tidligere spiller og nuværende ekspert, på twitter:

- Trist over at høre, at Johan Cruyff er død. Fodbolden har mistet en mand, som gjorde mere for at gøre det smukke spil smukt end nogen anden i historien.

* Willem-Alexander, Hollands konge, ifølge uefa.com

- Med Johan Cruyffs død har Holland mistet en unik sportsmand og et geni. Han berigede fodbolden og gav den et nyt ansigt. Derudover lagde han sit hjerte og sin sjæl i at gøre sport tilgængeligt for alle. Han var et hollandsk ikon. Johan Cruyff tilhørte os alle.

* Patrick Kluivert, tidligere hollandsk fodboldspiller, ifølge skysports.com:

- Du var for stor til nogensinde at blive glemt. Hvil i fred, Johan Cruyff. Min kondolence til Cruyff-familien.

* Josep Maria Bartomeu, Barcelona-præsident, ifølge skysports.com:

- Både som spiller og som træner ændrede du vores klubs historie. Tak, Johan.

Pep Guardiola, Bayern München-træner, ifølge skysports.com:

- Alle trænere, jeg har haft i min karriere, har været vigtige, men Cruyff var den vigtigste af dem alle. Han var uden sammenligning med hensyn til træning og taktik, og han hjalp mig til at forstå den million af detaljer, som afgør, hvorfor nogle kampe bliver tabt og nogle kampe vindes.

* Terry Venables, tidligere Barcelona-træner, ifølge skysports.com:

- Der var kampe, hvor han gjorde ting med bolden, som ingen andre ville turde at gøre. Var han den bedste europæiske spiller nogensinde? Det er svært at forestille sig, hvem der var bedre. Det er ikke vigtigt, hvordan og hvor på banen, man husker Johan spille. Han var den bedste. På midtbanen var han den bedste. Dybt var han den bedste. I angrebet var han den bedste.

* Ronald Koeman, tidligere Barcelona-spiller og nuværende Southampton-træner, ifølge skysports.com:

- Han lagde fundamentet for det, du ser nu (i Barcelona, red.). Han var ansvarlig for klubbens enorme forvandling, der stoppede Real Madrids dominans. To år før jeg kom til Barcelona, og før det hele begyndte (med El Dream Team, red.), rensede Cruyff totalt ud. Det var som om, han lavede en revolution.

* Joan Laporta, tidligere Barcelona-præsident, ifølge skysports.com:

- Som spiller gjorde han fodbold til kunst. Johan ankom og revolutionerede alt. Det moderne Barcelona begyndte med ham. Han er udtrykket for vores identitet. Han bragte en fodboldstil med sig, som vi elsker.

* Romario, tidligere spiller og angriber på El Dream Team, på facebook.

- Han var uden tvivl den bedste træner, jeg nogensinde har haft. Hans lektier vil være evige i mit liv.