Gensyn med Coriolanus

I september sidste år præsenterede Stevns Teaterforening forestillingen: Viljen til sejr i Snurretoppen - om den frygtede og beundrede krigshelt: Coriolanus, der tilbage i det femte århundrede før vor tidsregning begik den store fejl at gå ind i politik, hvorefter han satte hele Romerrigets eksistens på spil.

- Jeg behandler folket, som det har fortjent, sagde Coriolanus til sin mor: Volumnia, der gjorde et hæderligt forsøg på at redde stumperne.

- Man skal smigre folket for at blive valgt. Sige, hvad de gerne vil høre. Bagefter kan man så gøre, hvad man vil, lød hendes gode råd til sønnen - og pointen i forestillingen er, at den sang lige så godt kunne være sunget i det politiske liv i dag.

Det er den lokalt bosatte skuespiller: Lene Vestergård, der bærer hele forestillingen, som hun første gang opførte for mere end 20 år siden. Nu har hun sat den op igen i samarbejde med Vigga Bro, mens komponisten Hector spilles af Erling Hjernø.

Viljen til sejr får repremiere på tirsdag 29. marts på Teatret Ved Sorte Hest i København, og her kan den ses til og med lørdag 9. april. Spilletiderne er mandag-fredag kl. 20 og lørdag kl. 17 - søndag er der ingen forestilling.

På torsdag 31. marts kan man i tilgift til forestillingen deltage i et seminar i teatrets foyer om Shakespeares kvinderoller og magt. Det foregår mellem kl. 16 og 18 og styres ved Nila Parly og Niels Brunse.