Vidne så to mænd flygte fra brand

- Jeg hørte et kæmpe brag. Det lød som en bombe. Jeg sprang op og så, at der stod flammer ud af et af vinduerne under mig, og at der løb to mænd bort fra stedet. Så gik det ellers stærkt med at få vækket de andre beboere, mens en anden slog alarm.

Det fortæller Mohammad Idrees til Frederiksborg Amts Avis oven på en nat, som blev meget dramatisk for ham og fem andre enlige, der bor til leje oven på bodegaen Stalden på Græsted Torv.

Nu skal politiets teknikere undersøge, hvad der kan være årsag til den eksplosionsagtige brand, som brød ud torsdag aften cirka 23:30. Indtil videre er det politiets teori, at der var tale om en røggaseksplosion.

- Det så ud som om, at de flygtede. Den ene havde en gul eller lys jakke på, siger Mohammad Idrees.

Han er en af de i alt seks enlige, der bor til leje i klubværelser oven på værtshuset. Han var netop gået i seng, da han hørte braget, hvorefter han gik i gang med at banke de andre beboere op.

Revydirektør René Richardt, der er medejer af nabobygningen Græsted Kro, oplyser, at politiet under slukningsarbejdet var meget interesseret i at få at vide, om det er flygtninge, der bor til leje i klubværelserne.

I Græsted har der nu to gange været forsøg på ildspåsættelse i en tidligere børnehave, der skal anvendes til flygtningeboliger.

Kun Mohammad Idrees, der er arbejder som frivillig som tolk på et nyt asylcenter, er flygtning. Han har boet i Græsted i tre år. En anden beboer, der har sit udenlandske navn på postkassen, er født i Danmark, oplyser han.

Stalden har stået tom siden 10. februar, hvor de tidligere restauratører lukkede. Op til lukningen klagede de til ejendommens ejere over rotteplage og problemer med kloakken under herretoiletterne. Håndværkere havde i dagene op til branden arbejdet på at gøre lokalerne klar til en ny restauratør, skriver Frederiksborg Amts Avis.