Så er alle forhindringer væk: Nu kan Kultur- og Havnebad bygges

Nu er det sikkert og vist. Frederikssund får et arkitektonisk smukt og helt unikt havnebad. Havnebadet har været længe undervejs, men nu går byggeriet i gang til april. Illustration: Frederikssund Kommune

Frederikssund: Byggeriet af det unikke - og længe ventede Kultur- og Havnebad på Frederikssund Kulturhavn går i gang til april.

Pengene er fundet, entreprenøren er klar, og tilladelserne er på plads.

Dermed er alt på plads.

- I første omgang bliver der bygget fundament og samlet stålkonstruktioner og lamelskærme. I juni ankommer pontonerne, og herefter kan entreprenør Per Aarsleff A/S begynde at bygge ovenpå. Så Kultur- og Havnebadet på Frederikssund Kulturhavn – den gamle industrihavn - efter planen kan indvies i slutningen af 2023, fortæller Frederikssund Kommune.

Onsdag aften frigav byrådet i Frederikssund Kommune pengene til byggeriet.

- Det er en stor glæde at vi nu er nået så langt, at byggeriet af det nye Kultur- og Havnebad kan sættes i gang. Der har været bump på vejen, men nu sker det. Vi kan alle se frem til at få et virkelig lækkert havnebad med gode faciliteter til de badeglade gæster. Jeg glæder mig meget til at følge byggeriet - og endnu mere til, at vi kan indvie det i slutningen af året, siger formand for udvalget for Job, Erhverv og Kultur, Michael Tøgersen (Liberal Alliance)

Kultur- og Havnebadet kommer til at ligge ved Tippen ud for indsejlingen til Frederikssund Kulturhavn. Det bliver bygget af totalentreprenør Per Aarsleff A/S, der forventer at etablere byggepladsen i midten af april.

Vartegn for byen

I løbet af det seneste halve års tid er der indhentet myndighedsgodkendelse i forhold til Byggeloven samt Lov om Sikkerhed til Søs. Derudover er projektet blevet tilrettet efter byrådets ønske om at udvide med et ekstra toilet samt udvide omklædningsfaciliteter til de badende gæster.

- Det bliver et rigtig lækkert havnebad, som svømmeglade borgere kan se frem til. Jeg tror, det kan blive et nyt vartegn for Frederikssund med sit flotte udseende og fantastiske beliggenhed. Og jeg er sikker på, at brugerne af det vil blive glade for den her nye unikke mulighed for at bade i havet, siger Michael Tøgersen.

Fonde støtter

Kultur- og Havnebadet har fået 8,2 millioner kroner i fondsmidler fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond. Frederikssund Ny Initiativråd har dertil ansøgt Friluftsrådet og modtaget støtte på 300.000 kroner til øremærkede formål, der kan skabe aktiviteter for skole og institutioner på og ved havnebadet.