Først var det Elvis, nu er det Cash

Greve: Det er 20 år siden sangeren Johnny Cash forlod vores verden, men hans musik lever endnu. Johanneskirken i Greve lægger rum til et filmforedrag om Johnny Cash onsdag den 15. februar kl 17-19.

Mange kender Johnny Cash ikke mindst fra filmen: Walk the Line fra 2005. Filmen gav et indtryk af de dæmoner, som plagede Johnny Cash hele hans liv. Men den gav også et billede af Johnny Cash som en fremragende kunstner og sangskriver, hvilket blandt andet betød, at han var et af Bob Dylans store forbilleder.

Johnny Cash havde stor forkærlighed for gospelmusik og hans tekster handlede meget om de små og skæve eksistenser i vores samfund. Men det blev countrymusikken, der af kommercielle grunde blev hans varemærke.

Foredraget den 15. februar holdes af Hans Frost, som er medlem af Greve Sogns menighedsråd. Han har valgt at lægge vægten på Johnny Cash’ lyse sider, hvilket kommer til udtryk i den koncert som Johnny Cash holdt i København i 1971. Den koncert er næsten glemt, fortæller Hans Frost, men det er måske Cash’ allerbedste. Den kommer vi til at stifte bekendtskab med, slutter han.

Sidste år husede Johanneskirken et velbesøgt foredrag om Elvis’ gospelmusik. Nu er det Cash, og foredraget vil være en kærkommen lejlighed til at blive introduceret til Johnny Cash’ fantastiske musik eller blot få en opfriskning gennem facts og anekdoter blandt andet June Carters sjove fortælling om, hvordan hun mødte Johnny. Det var nemlig Elvis, som satte gang i det.

Efter foredraget vil Johanneskirken være vært ved en bid mad og en forfriskning.