Farvel og tak: Drømmemål på stribe - men FC Roskildes defensiv er ikke god nok til oprykning

Cornelius Allen scorede to supermål mod AB - men i forsvarsdelen var FC Roskilde helt på månen.

Der resterer nu kun tre spillerunder i 2. division i fodbold, og på den forjættede andenplads - som ved sæsonens afslutning er lig med oprykning - ligger Aarhus Fremad. Og efter fredagens kampe ligger århusianerne ikke bare foran FC Roskilde - de ligger langt foran.

Hele seks point er der nu mellem de to hold efter en aften, hvor Aarhus Fremad usvigeligt sikkert baskede Nykøbing med 4-1 ude, mens FC Roskilde for sin del måtte nøjes med 3-3 i Gladsaxe Idrætspark mod AB.

I det, der overordnet var en fuldstændig uregerlig forestilling med intet mindre end fire voldsomt spektakulære mål, førte FC Roskilde med 2-1 ved pausen efter tre nærmest helt ens topkasser.

To gange Cornelius Allen for FC Roskilde og en enkelt fra AB’s Flamur Dzelili blev sat ind med perfekt skruede indersidespark fra kanten af venstre side af feltet - og med slutdestination helt oppe i krogen.

Roskildenserne havde klart mest på spil af de to hold, og når man tænker på, at man havde en halvlegsføring - og derudover 25 minutter i overtal i 2. halvleg, så er det ganske enkelt ikke godt nok kun at få uafgjort mod et hold, der reelt kun har æren at spille for.

Og så skulle FCR endda helt hen til det 94. minut for overhovedet at udligne - og det i form af et nyt absurd mål: Denne gang sat ind af målmand Marco Brylov. Hans første i karrieren.

Når man analyserer både fredagens affære mod AB - men i det hele taget de af FC Roskildes opgør i sæsonen, som kan siges at have været “indianerboldskampe” - i mangel af bedre udtryk - så står én ting lysende klart efterhånden:

I den slags kampe - hvor angrebene skyller ind over begge banehalvdele som bølger over stranden på en stormvejrsdag - der er FCR’s defensiv bare ikke god nok.

Det så man mod AB, hvor forsvarskiks og passivitet stod i kø - og det så man i de to seneste udekampe mod Esbjerg (2-3 og 2-4), samt i de to grundspilskampe mod Thisted (2-3) og Brabrand (4-4)

Spørger man cheftræner Mikkel Thygesen ind til tesen, vil han godt købe ind på præmissen et stykke hen ad vejen.

- Det, der har været årsagen til at vi er faldet sammen i de kampe er, at vi ikke har formået at lukke kampene i vores gode perioder, og der handler det rigtig meget om erfaring. Qua at vi har ligget i toppen i det meste af sæsonen, har der været noget ekstra nerve og tænding i den type kampe - og der har vi ikke været kyniske nok til at lukke dem til vores fordel, siger cheftræneren.

Thygesen tager derpå ordet i sin mund selv - det meget lidt videnskabelige udtryk, som undertegnede bruger tidligere i artiklen - og som mange i både fodbold- og håndboldverdenen benytter sig af i mangel af bedre.

- Vi har ikke særlig meget erfaring i de hér mange finaler, som man godt kan karakterisere oprykningsspillet som. Og de hér indianerboldskampe, dem ser man bare ikke hos et hold, som har erfaring i at spille topkampe uge efter uge. Der ser man i stedet et solidt og ensartet udtryk gennem hele sæsonen, påpeger Mikkel Thygesen og nævner ikke ordet Esbjerg - men tænker det helt sikkert.

Status er nu, at jeres oprykningshåb hænger i en usandsynligt tynd tråd - hvad tænker du om situationen?

- Vi kan jo alle sammen godt se i tabellen, at det ikke ser alt for godt ud, og vi er da også realistiske omkring situationen. Selvfølgelig ser det utroligt svært ud.

- Men det skal være vores DNA i Roskilde, at så længe chancen er der matematisk, så gør vi alt hvad vi kan for at gribe den, konkluderer han.