Mindre eksplosion i kemikaliedunk fik flere myndigheder i aktion

Greve: Onsdag eftermiddag skete en mindre eksplosion ved Hegnsgården i Greve, hvorfor både politi, brandvæsen og ambulance måtte rykke ud til stedet.

Klokken 13.47 kørte politiet sammen med redningsberedskabet således ud til et skur ved nogle boligblokke i området, lyder det i Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport.

På stedet traf politiet to lokale mænd på 34 og 57 år, som begge var uskadte, efter at en plastdunk var eksploderet. Der var heller ikke nogen materiel skade på skuret eller andre bygninger.

- Det er de to selv, der har anmeldt hændelsen, formentlig i en usikkerhed over, om de har fået noget på sig, selvom de var nået ud af skuret, inden eksplosionen skete, oplyser kommunikationsmedarbejder i politikredsen Martin Bjerregaard.

Tømte rensekar i dunk

Politiet fik på stedet gjort klart, at de to mænd havde hældt noget rensemiddel fra et kar i skuret over i en dunk, som efterfølgende var svulmet op og til sidst eksploderet.

- Det er derfor, at alle tre myndigheder sendes ud. Men allerede da politiet når derud, står det efter undersøgelser klart, at de to er sluppet uskadt, siger Martin Bjerregaard.

Konkret hvad deres formål med projektet var, eller hvad deres roller på stedet var i øvrigt, kan politiet dog ikke sige yderligere om for nu.

Arbejdstilsynet blev underrettet om sagen, som politiet har optaget rapport om for at få fastlagt, om nogen kan drages til ansvar for eksplosionen.

cham