Kæmpe sejr: Ildsjæle jubler over realisering af havnebad

FNIs arbejdsgruppe bag Kultur- og Havnebadet. Fra venstre Lars Jepsen, Lisbeth Holmsgaard, Jacques Duelund-Mortensen, Kai Frey, Kenneth Øhrberg, Erik Huusfeldt Larsen, Hanne-Marie Myrhøj og Ole Feldt-Jørgensen.

Frederikssund: Frederikssund Ny Initiativråd nedsatte i november 2012 en arbejdsgruppe af frivillige, der siden har arbejdet for at få et havnebad etableret i Frederikssund Havn.

Nu ti år senere har Frederikssund Byråd på et møde 1. februar 2023 vedtaget den endelige beslutning om igangsættelse af byggeriet. Det glæder Frederikssund Ny Initiativråd, FNI.

- Som frivillig organisation ønsker FNI at bidrage til at gøre Frederikssund til en mere attraktiv by at være borger i. Efter Frederikssund Kommune overtog havnebadsprojektet i 2016 har vi haft sæde i kommunens styregruppe for badet. Samarbejdet med kommunen og A. P. Møller Fonden har været en fornøjelse hele vejen, siger Erik Huusfeldt Larsen, næstformand i FNI.

- Faktisk synes vi, at det gode samarbejde i styregruppen bør være et eksempel til efterfølgelse i andre sammenhænge, hvor frivillige kræfter og kommunen samarbejder om projekter til gavn for Frederikssund, supplerer han.

Mange aktiviteter

FNI har fra starten lagt vægt på, at havnebadet skal indeholde aktiviteter til glæde for mange forskellige brugere.

- Det ser ud til at lykkes med det projekt, som totalentreprenøren Per Aarsleff A/S nu skal opføre. Ud over svømning bliver der plads til vinterbadere, solbadere, sauna, kajakker, en scene og et opvarmet lokale til forenings- og undervisningsbrug.

Som noget særligt bliver der etableret et såkaldt maritimt støttepunkt - takket være en bevilling fra Friluftsrådet. Det drejer sig om at skabe et sted med mulighed for at lære om fjordens liv – og om årets gang på vandet.

Frederikssund Ny Initiativråd forventer, at havnebadet bliver et mål for turister og sejlere, og at Kultur- og Havnebadet kommer til at markere Frederikssund som en livlig og attraktiv destination i Fjordlandet.