Næsten hele vejrpaletten er med til at male ugens gråvejr

Det bliver mildt, men gråt og skyet de kommende dage. Kun torsdag lader til at blive en pæn dag med kig til sol de fleste steder i landet, lyder det fra DMI.

- Generelt bliver det en mild, blæsende, grå og lidt våd uge, siger Henning Gisselø, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ritzau.

- Mandag bliver en diset, tåget og grå dag uden sol. Vi holder dog relativt milde temperaturer med mellem fire og otte grader. I nat kommer der en koldfront forbi, og den rydder op i tågen, så den ikke kommer til at præge resten af ugen, siger han videre.

Tirsdag vil himlen stadig være overskyet, men der kan komme perioder med en smule sol, mens det bliver blæsende med en jævn til hård vind fra sydvest.

- Vi har ikke kulde på vej, så det bliver mildt vejr den næste uges tid, men overordnet kommer vi ind i en periode, hvor vi får regn og fronter forbi. Vi ved, at det klarer op, så kommer skyerne igen muligvis med regn, og så gentager det sig, siger Henning Gisselø.

- Derfor er det svært at forudsige, hvordan resten af ugen fra onsdag bliver. Som det ser ud nu, bliver onsdag dog grå og våd med skyer og regnbyger. Torsdag ser til gengæld pæn ud med kig til sol de fleste steder, uden at det bliver skyfrit, siger han.

Onsdag kan temperaturen nå helt op på ti grader, men ellers kommer de torsdag og fredag til at svinge mellem tre og otte grader.

For alle dage gælder det, at vinden kommer til at være jævn til hård fra sydvest.

Med både tåge, blæst, sol, regn, skyer og milde temperaturer, er der dermed tale om en uge med ustadigt vejr.

- Vi kommer fint omkring i vejrpaletten denne uge, hvor vi får det meste undtaget sne, slud og skybrud, konstaterer meteorologen.