Nyt cykelløb: Drøm går i opfyldelse

I to år har SuperBrugsen på Vestsjælland tilrettelagt et relativt lukket motionsløb fortrinsvis for Team Rynkeby-ryttere og sponsorer. Carsten Westh, der er salgschef i SuperBrugsen, har længe drømt om at bygge projektet ud og skabe et rigtigt cykelløb, men stadig til fordel for Børnecancerfonden.

Nu er det lykkes. Lørdag 28. maj forventes mange hundrede motionsryttere og andre, der bare gerne vil støtte det gode formål at deltage i et løb, der i virkeligheden er mange løb i løbet.

- Der er det store løb på 80 km, som afvikles med start og mål fra SuperBrugsen i Gørlev som en rundtur der også genopliver det gamle Tissø Rundt. Og så er der fem mindre løb, som afvikles med udgangspunkt i lokale SuperBrugsen-butikker. Disse løb vil typisk være på 25-30 km og tager afsæt i en distance med start og mål fra den enkelte forretning, siger Carsten Westh.

Men et er at have ambitioner om at lave et motionscykelløb i større dimension. Noget andet er at få rute, logistik og frem for alt frivillige hjælpere til at sætte det i scene.

- Derfor har jeg allieret mig med Vestsjællands Cykelmotion, der har sit udgangspunkt fra Gørlev, og formanden, Peter Jørgen Henriksen, sagde hurtigt ja. det er vi meget taknemmelige for, siger Carsten Westh.

Det koster 100 kroner pr deltager at cykle med på den lange rute. Og 50 kroner, hvis man hopper i sadlen og snupper en af de lokale ture. Og de indtægter, deltagerne lægger, sammenholdt med en donation fra de enkelte medvirkende SuperBrugsen-butikker gør, at Carsten Westh ikke er bange for at sætte overliggeren højt.

- Jeg håber, at vi kan samle 100.000 kroner ind, siger han.

- Det vil være en fantastisk flot præstation, tilføjer den ene af de to holdkaptajner på Team Rynkeby Vestsjælland, Ole Olsen.

I dag, onsdag, præsenterede Carsten Westh projektet i SuperBrugsen i Gørlev.

- Alle butiksbestyrelserne er med inde over. Det, synes jeg, også er meget positivt, fordi det viser, at der er lokal opbakning til projektet. Vi glæder os.