Se billederne: Prinsgemalens første jagttur som pensionist

Intet tyder på, at Prins Henrik vil holde op med at invitere sine og kongehusets venner med på jagter i Gribskov. I hvert fald er der ikke kommet nogle beskeder om, at der skal være færre jagter, oplyser den kongelige jægermester og hofjægermester, statsskovrider Jens Bjerregaard Christensen til Frederiksborg Amts Avis/Sjællandske Medier.

Han havde onsdag den opgave at arrangere årets første kongelige jagt i Gribskov, hvor prinsgemalen for første gang, hvor han selv har været vært ved en jagt, ikke selv deltog som aktiv jæger. Han valgte at følge jagten fra sædet i en kongelig jagtvogn, der blev trukket af to hvide araberheste fra Fredensborg Slot.

Prinsgemalen havde inviteret 15 venner med på jagten. I jagtselskabet var der desuden 25 ansatte fra Naturstyrelsen, hvoraf 13 havde til opgave at drive vildtet frem.

Alle jagtkammeraterne stod i en lang række, da prinsgemalen ankom til parolen.

- Velkommen til alle jer, der har trodset vejret. Jeg håber, vi får en god dag, sagde prinsgemalen og sendte smil, muntre bemærkninger og varme håndtryk rundt til alle.

På parolepladsen blev jagtens deltagere belært om dagens regler af Jens Bjerregaard Christensen.

- Der må skydes råvildt, dåvildt og sika. Men husk, man skyder kalv før hind, og man må ikke skyde det hvide dåvildt. Man må også skyde ræv, lød det fra hofjægermesteren, inden prinsgemalen brød ind:

- Husk, kun én ræv pr. jæger, sagde han med sin franske accent.

- Tænk også på sikkerheden, når I skyder. I skal altid kunne se jord bagved, når I sigter. Tænk også på publikum, som skal kunne færdes i skoven. Nogle løber, andre kører på mountainbike..

- ..Og nogle kommer i hestevogn, brød prinsgemalen ind, inden han fik hestene til at følge efter jagtselskabets biler.

Klik på billedserie og se fotograf Allan Nørregaards billeder fra jagtens parole.