Borgmesterklubben

DEBAT

Mikkel Andersen,

Engen 17, Gilleleje

Beredskab: Bestyrelsen i Nordsjællands Brandvæsen bliver en ren borgmesterklub for seks borgmestre, og det har Gribskov ikke brug for. Jeg håber meget, at byrådet vil tage ved lære af deres fejl og ikke igen begå den samme fejl som ved andre kontrakter, der er indgået i Gribskov.

I Gribskov Kommune har man ikke rigtigt haft heldet med sig, eller været dygtige nok til at udforme dem, når det handler om private kontrakter. Vi har set Bonderosen og Prebens Minibusser, der er gået konkurs, og disse varetog vigtige områder for Gribskov. Det har givet store bekymringer for rigtigt mange borgere i deres hverdag: "vil mit barn blive hentet" eller "vil jeg få pleje i morgen" det er nogle af de spørgsmål, som mange borgere har stillet sig selv efter konkurserne.

Nu er det så vores brandvæsen, der står for tur. De skal indgå i et samarbejde med seks andre kommuner, der danner selskabet Nordsjællands Brandvæsen. De andre kommuner er Hillerød, Egedal, Furesø, Halsnæs og Frederikssund.

Med Nordsjællands Brandvæsen vil Gribskovs indflydelse og viden være minimal, for i fremtiden vil der ikke være andre end borgmesteren i Gribskov Kommune, der vil få indflydelse på beredskabet i Gribskov.

Ved dannelsen af Nordsjællands Brandvæsen er der desværre ikke tænkt over behovet for, at medarbejderne kan få indflydelse eller bruge deres viden. Brandmændene har faktisk meget at byde ind med, når borgeres sikkerhed skal sikres i Gribskov.