Kulturløse ekstremister?

Helle Abild Hansen, Byrådsmedlem for Liberal Alliance og Knud Løkke Rasmussen, Byrådsmedlem for Frie Liberale

Det gik hedt for sig, da byrådet diskuterede kommunens budget i efteråret. Undervejs i debatten fik kommunens viceborgmester, Ulla Hardy-Hansen, svunget sig helt op på hesten og sammenlignede os med Islamisk Stat. Vi var nogle kulturløse ekstremister, der glædede os til at danse på ruinerne af kommunens kulturinstitutioner.

Årsagen var, at Liberal Alliance og Frie Liberale i vores fælles budgetforslag havde lagt op til en besparelse på kulturområdet på 7,7 millioner kroner fordelt over årene 2016-2019. Vi havde godt nok også afsat tre millioner til at renovere Højsager Mølle, så den samlede besparelse på kommunens indsats over fire år ville være knap fem millioner kroner

Og hvorfor er det så interessant? Jo, på mandagens byrådsmøde gennemgik samme Ulla Hardy-Hansen de besparelser, hun selv - som formand for kommunens kulturudvalg - har stået i spidsen for. I alt knap syv millioner kroner bliver de kommende år fjernet fra kommunens kulturaktiviteter.

Vi vil undlade at sammenligne Ulla med terrorbevægelser, men bare stille konstatere, at hendes beskyldninger mod os i efteråret klinger hult.

Det samme gør det i øvrigt, når formanden for hendes vælgerforening, Thomas von Jessen, turnerer rundt med et budskab om, at vi ikke interesserer os for kulturlivet, som vi angiveligt vil udradere, og at vi ikke er leveringsdygtige i politik på dét og andre områder.

Det er helt ok at være uenige. Det er vel sådan set også det, vores vælgere har valgt os til, men det ville unægteligt være gavnligt, hvis vi kunne være enige om uenigheden og holde debatten på et fornuftigt niveau.