Årets børne- og ungdomsleder

Jesper

Børne- og ungdomsorganisationerne i Glostrup valgte i år at hædre Mikkel Fischer fra Det Danske Spejderkorps. Borgmester John Engelhardt holdt tale for ham, hvor han blandt andet sagde:

Mikkel, du har gennem de sidste mange år spillet en helt afgørende rolle i det daglige arbejde i Solvang Gruppe.

Med dit gode humør, din smag for udelivet og dit store engagement har du bidraget positivt til at løfte mini-grenene (8-10 årige) fra en gren med lave tilmeldingstal, til i dag at være den absolut største spejdergren i Glostrup med cirka 40 glade og aktive børn, og endnu flere på venteliste.

Uden selv at have prøvet at være spejder tog du springet fra almindelig forælder til at blive en del af gruppens lederstab for seks år siden. Et spring der måske føltes naturligt, fordi du allerede elskede udeliv, jagt og fiskeri. Og det spring har du klaret så flot, at du i dag er blevet en fantastisk leder.

En leder, der forstår at sætte børnene og deres udvikling i centrum, og formår at skabe perfekte rammer for de ugentlige møder med børnene. Særligt din rolige væremåde og tålmodige tilgang til børn er vigtig i udviklingen af de unge spejdere, der måske nogle gange har lidt svært ved at høre efter eller holde fokus.

Mikkel, du er utrolig vellidt hos både børnene og resten af ledergruppen. De fortæller, at du ofte bliver omdrejningspunkt for skøre tiltag som fx ved sommerlejren i år, hvor du lærte de interesserede spejdere at fange sandorm med en ’ældgammel teknik’.

Eller ved sommerlejren 2014, hvor du ’tilfældigvis skød en hjort dagen inden sommerlejren, så den jo lige så godt kunne komme med og tilberedes med børnenes hjælp.

Du formår på en rar, rolig og tålmodig måde at skabe gode og trygge rammer for spejderarbejdet, og det gør dig til en uundværlig leder i Solvang Gruppe.

Derfor skal du have denne lederpris for dit dedikerede arbejde hos spejderne. Tillykke.