DIF-direktør: Matchfixing er ødelæggende for tennis

Ifølge BBC er 16 tennisspillere, der har været rangeret i verdens top-50, blevet indberettet på grund af mistanke om, at de har tabt kampe med vilje.

Direktøren i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Morten Mølholm Hansen, ser med bekymring på historierne om mulig matchfixing i toppen af tennissporten.

Besøg hos de danske eliteidrætsklubber skal forhindre, at noget lignende sker i Danmark.

- Det er meget bekymrende. Matchfixing er undergravende for idrætten på linje med doping. Bare mistanken om matchfixing er med til at ødelægge sportens fascinationskraft.

- Hvis tilskuere og tv-seere er i tvivl om, hvorvidt der er gang i en ærlig kappestrid, så ødelægger det oplevelsen og er dermed en direkte trussel med eliteidrættens fremtid, siger Morten Mølholm i en pressemeddelelse.

Han understreger, at ingen af de 16 spillere er blevet dømt for matchfixing.

I et forsøg på at undgå, at noget lignende sker i Danmark, har DIF sammen med blandt andre Kulturministeriet engageret sig i kampagnen Stop Matchfixing.

Et af elementerne i kampagnen er klubbesøg hos eliteklubberne i nogle af de største sportsgrene.

Her bliver klubberne orienteret om reglerne på matchfixingområdet, og i de kommende måneder er det tennisklubbernes tur til at få besøg.

- Vi sørger for, at de har kendskab til loven, og at de har kendskab til, hvor ødelæggende matchfixing er, forklarer Morten Mølholm.

Klubbesøgene er igangsat i fodbold-, håndbold- og ishockeyklubberne. Om kort tid får badmintonklubberne også besøg.