Rekordstort publikum så Brøndby sejre i slaget om Vestegnen

Brøndby vandt lokalopgøret mod Albertslund med 4-3 foran næsten 1.300 tilskuere i Brøndby Hallen.

- Det er det vildeste, jeg nogensinde har oplevet.

Så kontant beskrev Brøndby-anfører Patrick Due den kulisse, som prægede Brøndby Hallen søndag eftermiddag, da de blå-gule tog imod lokalrivalerne fra Albertslund IF.

Næsten 1.300 tilskuere havde fundet vej til til den næsten 50 år gamle hal i Brøndby, hvor publikum flere gange blæste taget af og skabte noget af den stemning, der normalt er forbeholdt Sydsiden på Brøndby Stadion. Samtidig blev de store publikum, der ikke er set større i Brøndby, vidner til et dramatisk opgør på banen, som først blev afgjort i kampens døende minutter.

Begge hold var fra kampens begyndelse opsat på at give tilskuerne en god oplevelse og skaffe vigtige tre point i kampen om en plads i kvartfinalerne. Det var dog en personlig fejl, som satte gang i det målrige opgør.

Wassim Lamlil opsnappede en gevaldig fejl-tæmning fra Lucas Boss Henrichsen og sendte bolden i kassen til 1-0. Kort efter var Lucas Boss Henrichsen tæt på at gøre fejlen god iden, men en feberredning af Dino Karaman i Brøndby-kassen forhindrede en udligning.

Brøndby lagde pres på gæsterne i de sidste 10 minutter af første halvleg, og det blev belønnet kort efter, da Wassim Lamlil puttede sin anden scoring i nettet tæt inde under mål til pauseføringen på 2-0.

De blå-gule dominerede resten af halvlegen, men trods kæmpestore chancer lykkedes det ikke at udbygge føringen yderligere i kampens første 20 minutter.

I anden halvleg var rollerne byttet om. Nu var det Albertslund IF, som tog initiativet, og særligt anfører Tim Wiese viste prøver på sin futsal-evner på det brune trægulv i Brøndby Hallen.

Gæsternes kaptajn stod også bag reduceringen til 2-1 efter et flot soloridt, og minuttet senere havde Casper Flyvholm bragt balance i regnskabet efter oplæg fra Bilal El-Ouaz.

Hjemmeholdet kom dog stærkt igen, og anfører Patrick Due var som så ofte før i oplæggerens rolle, da han serverede bolden for Josef Fakhry, der med ni minutter tilbage af opgøret bragte Brøndby på sejrskurs.

Youssef Bohid fik imidlertid udlignet for Albertslund, da der manglede fem minutter, og derfra kunne det gå begge veje. Et direkte rødt kort til gæsternes keeper Oliver Boss Henrichsen fik dog afgørende betydning for opgøret, da der manglede to minutter.

Overtalssituationen blev udnyttet af de blå-gule, der kort før slutfløjtet fik prikket bolden i kassen til 4-3 til stor jubel for langt størstedelen af de næsten 1.300 tilskuere. Endnu engang var Josef Fakhry på pletten, og han sikrede dermed tre point til Brøndby, som overhaler Albertslund i tabellen.

Sejren betyder samtidig, at Brøndby-mandskabet med en sejr på FC Fjordbold den 12. marts kan sikres sig en plads i kvartfinalen i slutspillet om det danske mesterskab.