Skøjterne kommer ikke i fart

Selv om SK Forsyning forleden kunne meddele, at en ny skøjtebane var klar på det gamle stadion, er der dårligt nyt for de skøjteglade.

Der er problemer med den nye bane, og for de, der går med planer om at begive sig ud på isen på kommunens søer og øvrige vandløb, må vi komme med en skuffende meddelelse: Det bliver ikke i denne omgang.

- Det har simpelthen ikke frosset nok til, at vi er gået i gang med at måle isens tykkelse på kommunens forskellige søer. Og da der er udsigt til tø i weekenden, bliver det i hvert fald ikke i denne omgang, at vi kommer i nærheden af at give tilladelse til at begive sig ud på søerne, siger projektleder Lasse Fjeldsted fra Slagelse Kommune.

Han oplyser, at isen skal være 13 centimeter tyk, før man må gå ud på den. Hvor tyk den er i øjeblikket vides ikke, da kommunen ikke er gået i gang med at måle, men erfaringsmæssigt er der langt til de 13 centimeter, vurderer Lasse Fjeldsted.

Problemer med ny bane

Han undres lidt over, at SK Forsyning i mandags meldte ud, at nu var en skøjtebane klar på det asfalterede og overrislede areal i bunden af klimabassinet på gammel stadion.

- Det har jeg da også haft en dialog med SK Forsyning om, for banen var ikke frosset til i den ene ende nærmest Parkvej, da en af mine folk testede den mandag. Rent faktisk burde den have været bundfrosset mandag på grund af den ringe vanddybde, men det var den altså ikke. Der kommer åbenbart noget varm luft op fra indløbet til bassinet i den ende, siger Lasse Fjeldsted.

Han fortæller, at kommunens folk onsdag satte en plade ned i indløbet, for at afhjælpe det problem.

- Vi håber, det hjælper, så bassinet kan fryse til, men i øjeblikket er tiden slet ikke inde til, at vi kan køre ud og feje sneen væk. Det vil dog helt klart være bassinet her, der vil fryse hurtigst til, når vi igen får noget frost. Det vil kunne tages i brug, før vi frigiver de øvrige søer, siger Lasse Fjeldsted.

Skuffede skøjteløbere

Sjællandske kiggede onsdag igen forbi den nye skøjtebane, hvor spor i sneen ovenpå isen afslørede, at der har været besøgende.

- Isen kan da også godt bære, konstaterede gymnasie-eleverne Mathias Risom og Jonas Lund, der godt turde bevæge sig ud på isen på grund af den ringe vanddybde.

Det blev dog alligevel ikke rigtig til noget skøjteløb, for isen var simpelthen ikke glat nok. Måske kan en omgang tø og en ny omgang frost ændre på det.