Herlev dropper klagesag i speget ishockeysag

Herlev Eagles ønsker ikke at anke sagen om for mange udlændinge på Gentoftes ishockeyhold til Danmarks Idrætsforbund, DIF, på nuværende tidspunkt. Det oplyser Herlev i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om, at Gentofte Stars havde for mange udlændinge på kontrakt i en kort periode sidste år.

Herlevs direktør, Kenneth Christiansen, meddelte tirsdag, at sagen ville blive ført videre til appelinstansen hos DIF, men kom siden i tvivl, om det kunne betale sig at fortsætte kampen.

To instanser hos Danmarks Ishockey Union, DIU, havde allerede afvist Herlevs protest.

Gentofte benyttede ni udenlandske spillere på kontrakt, hvilket ikke er tilladt ifølge DIU, der har sat et loft på maksimalt otte.

DIU erkender, at der er sket fejl, men mener ikke, at fejlen skal have den konsekvens, at Gentofte bliver taberdømt i kampene mod Herlev henholdsvis 29. og 30. december.

Fast står, at Gentofte i fire kampe havde en udlænding for meget i truppen. Det koster fire nederlag på 0-5, som dog ikke får nogen betydning i Metal Ligaen, fordi kampene heller ikke på isen kastede point af sig.

Herlev oplyser, at klubben ser med "stor tilfredshed" på, at DIU har taberdømt Gentofte i alle kampe fra 9. december 2015 til 29. december, hvor Gentofte har haft for mange kontraktspillere uden dansk indfødsret.

- Hvis den protest og efterfølgende anke, som Herlev Eagles indsendte, har været en medvirkende årsag, så er Herlev Eagles glade for, at den lukkethed og sammenspisthed, der tydeligt har været/er i DIU, ser ud til at være brudt.

- Ingen i et moderne samfund har behov for at opleve Fifa-tilstande, hvor det er svært at komme til rette med, hvad sandheden er, mener Herlev.

- Vi ønsker hermed ikke at antyde, at der har været anvendt bestikkelse. Vi er mere end sikre på, at noget sådant ikke kan finde sted i Danmark.

- Men den lukkethed, der kan opleves som ens i de to forbund hører ikke hjemme i et moderne samfund, hvor alt præges af hurtige informationer og åbenhed via forskellige medier, lyder det videre.