Dansk Metal kan ende i konflikt mod ishockeyliga

Luften er iskold mellem ishockeyspillernes fagforening og ishockeyklubbernes organisation, Dansk Ishockey Union.

Klubberne nægter at mødes for at forhandle en overenskomst, og det sætter deres hovedsponsor, Dansk Metal, i en uheldig situation. Det skriver avisen.dk.

- Man skal ikke have læst raketvidenskab for at regne ud, at sådan en konflikt ikke er noget, vi som fagforbund har det godt med, siger kommunikationschef Anders Gjessing til avisen.dk.

Før jul troede han, at han havde presset DIU tilbage til forhandlingsbordet. I en telefonsamtale lovede DIU-direktør Ulrik Larsen, at han ville mødes med Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF), som blandt andet organiserer ishockeyspillerne.

Men det er ikke sket, og det kommer heller ikke til at ske, understreger Ulrik Larsen i en e-mail til avisen.dk.

- Vi skal indledningsvis og for at undgå enhver tvivl bemærke, at DIU og Ligaforeningen ikke har noget ønske om at optage forhandlinger med DEF om en overenskomst.

- Og vi ser derfor allerede af den grund ingen anledning til at deltage i møder med DEF, skriver han i e-mailen til DEF, som er blevet sendt videre til alle ishockeymedlemmer.

Dansk Metal frygter, at de strandede overenskomstforhandlinger fører til en egentlig faglig konflikt.

- Vi står i en dum situation som sponsor. Idéen med et sponsorat er jo at sikre positiv omtale og muligheder for medlemmerne af Dansk Metal.

- Ender det i en faglig konflikt, så kommer det til at følge den almindelige konflikttrappe, som vi kender og selv benytter, siger Anders Gjesing.

Hvis en arbejdsgiver ikke vil indgå en overenskomst, kan fagforeningen lave en blokade mod virksomheden. Hvis det heller ikke virker, er næste skridt en sympatikonflikt.

Det har DEF fået mulighed for, da de netop er blevet medlem af LO. Og det betyder, at de andre medlemmer af LO, herunder Dansk Metal, skal nægte at udføre arbejde for DIU og ishockeyklubberne.

Sponsoraftalen med Metal Ligaen løber frem til april 2018, og indtil da kan Dansk Metal ikke gøre andet end at opfordre parterne til at finde en løsning.

- Jeg kan ikke forestille mig, at Dansk Metal ville acceptere det, hvis deres medlemmer havde samme ringe vilkår som ishockeyspillerne, siger Sebastian Dahm, der er landsholdsmålmand og ishockeyspillernes repræsentant i DEF, til avisen.dk.