Ups, kommune glemte otte huse i stor kystsikringssag

DAGBLADET Roskilde erfarer, at Egedal Kommune er i gang med at komme tørskoet i land oven på en skævert, som kunne have fået konsekvenser for kystsikringsprojektet i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg.

Egedal Kommune havde nemlig glemt at invitere otte borgere med til mødet. Det drejer sig om otte borgere på Harmonivej i Tangbjerg, som vil få oversvømmet deres adgangsvej, hvis vandstanden skulle stige med 2,4 meter, hvilket er den højde, kystsikringsprojektet skal sikre.

- Det er selvfølgelig irriterende, at der har været den manglende information, men jeg ved, at afdelingen er i gang med at råde bod på det. Lad os nu se, hvor langt vi når. Jeg er ikke indstillet på, at det skal forsinke projektet, siger han.

- Ingen har glæde af at forsinke projektet, og der skal nok være benspænd nok, for der er mange, der har en mening om det. Vi vil i hvert fald gøre vores yderste for ikke at forsinke processen, siger han.

Da alle borgere, som skal betale til projektet, ifølge lovgivningen skal have fire ugers frist til at gennemgå projektet og efterfølgende skal kunne give deres mening til kende på et borgermøde, så har man i Egedal måttet handle hurtigt. De otte borgere får deres eget borgermøde om sagen. Det holdes den 11. februar.

- Egedal har gjort alt, hvad de kan for at få rettet op på fejlen. Nu skal de otte have tid og lov til at danne sig en mening om sagen, siger Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S).

Alligevel får det ikke Roskilde Kommune til at slå bak og lige vente med en byrådsbeslutning, til Egedal har fået hørt de sidste otte borgere om deres holdning.

Læs mere i DAGBLADET Roskildes mandagsudgave.