Den sidste Landsbymakeover blev søsat

Ideer og inspiration var der masser af, da omkring 60 borgere fra forkellige landsbyer i Odsherred satte hinanden og kommunen stævne i Vallekilde-Hørve Fritidscenter torsdag aften for at søsætte den sidste omgang landsbymakeover i sin nuværende konkurrenceform.

Udover sparring med fagfolk fra kommunen, kunne de fremmødte også lade sig inspirere af sidste års vinder, Nr. Asmindrup, som har fået meget mere ud af deltagelsen i konkurrencen end de havde regnet med.

- Vi har fået et fantastisk sammenhold, en oase (Byens Bakke, red.), en by i udvikling og et aktivt bylav ud af det. Præmien var egentlig bare en sidegevinst sagde Morten Juul Pedersen, forstander på Nr. Asmindrup Friskole og med i initiativgruppen, der fik fornyet Byens Bakke.

Han opfordrede til, at man lod ideerne flyve højt, tage ejerskab og få engageret så mange som muligt i projektet.

- Tænk stort. Ideerne skal komme fra os, og det er os, der skal tage teten. Og så skal man være indstillet på, at det er hårdt arbejde. Det kræver viljestyrke, men det er det hele værd, understregede han.

Hvilke byer, der skal dyste om præmiepuljen på 50.000 kroner afsløres allerede den 8. marts, mens de konkrete projekter bliver præsenteret i Aksen den 25. april.

I Nordvestnyt fredag kan du læse meget mere om Landsbymakeover 2016