Digitaliseringen er gået for hurtigt

Kenneth Kristensen Berth (DF), folketingsmedlem, valgt i Københavns Omegns Storkreds

Danmark er i dag verdens mest digitaliserede land! Vi er langt forud for andre lande i forhold til antallet af henvendelser mellem det offentlige og private som foregår på digitale platforme.

Antallet af fysiske breve, der bliver sendt i Danmark er styrtdykket bl.a. fordi der stort set ikke længere sendes post fra offentlige myndigheder til borgerne. Det betyder, at det efterhånden er vanskeligt at drive et postvæsen i Danmark – og prisen på et A-brev, der for få år siden var PostDanmarks standard-service lyder nu på 19 kr. – vel omtrent verdens dyreste!

Nu skal vi fra politisk hold til at diskutere, hvor sjældent PostDanmark skal ud med breve. Der skal måske fjernes to omdelingsdage for at det hele kan løbe rundt. Om føje år skal man måske selv hente sin post på posthuset? Det gør det igen sværere for borgere, der ikke er velbevandrede i IT at få en dagligdag til at fungere.

Digitaliseringen er ganske enkelt gået for hurtigt. Politikerne har haft mere fokus på at gøre tingene smart og effektivt frem for at tænke over de mange afledte kedelige effekter af digitaliseringen.