Slagelse kåret til årets Spil Dansk-kommune

Spil Dansk-Ugen i oktober sidste år bød på 1400 arrangementer landet over. 16 af dem fandt sted i Slagelse Kommune, og det skabte åbenbart så megen opmærksomhed, at Foreningen Spil Dansk netop har udnævnt Slagelse som årets Spil Dansk-kommune. Titlen deles med Herning Kommune, som også har gjort en ekstra indsats for at udbrede den danske musik.

- Vi er utrolig stolte over, at vores musikarrangementer har skilt sig så markant ud, at vi er blevet kåret som årets Spil Dansk-kommune. Musik skaber glæde og er en god vej til venskaber og forståelse. Vi synger faktisk også til byrådsmøderne, siger Troels Christensen (LA), formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, som sender en stor tak til alle de mange frivillige, som gennem årene har ydet en kæmpeindsats.

I Foreningen Spil Dansk begrunder direktør Ricco Victor udnævnelsen således:

»I alle årene har Slagelse Kommune haft et højt ambitionsniveau og en frisk og kontinuerlig lyst til at skabe fornyelse og udvikling i udbuddet af arrangementer i Spil Dansk-regi. Vi oplever en smittende energi og begejstring fra arrangørerne i Slagelse Kommune, som bekræfter os i, at der er en lokal vilje og evne til at blive ved med at udvikle det lokale musikliv og til at give også nye publikummer en på opleveren i Spil Dansk-Ugen.«

Foruden æren indeholder Spil Dansk-prisen økonomisk støtte til et tværkommunalt projekt, hvor unge musiktalenter fra Herning og Slagelse i fællesskab skal komponere to helt nye sange.