11-årig dreng truet ud på sø - gik gennem isen

En 11-årig dreng var mandag den 18. januar ved 13-tiden ude for en rystende oplevelse, som lokalpolitiet i Ishøj betragter som en meget alvorlig sag.

Den 11-årige dreng var på cykel på vej hjem fra skole. Han går i skole i Hundige og var på vej hjem mod sin bopæl i Ishøj.

Han cyklede omkring klokken 13 på stien fra Hundige, der løber rundt om Ishøj Sø, og da han nåede til kælkebakkerne - på det sted, hvor der er en lille fugleø ude i søen - blev han passet op af to store drenge i 15-16 års alderen. De to ældre drenge truede den 11-årige dreng med, at han ville få tæsk, hvis han ikke gik ud på isen. De to drenge var større, så han turde ikke andet. Han stillede cyklen fra sig og begyndte at gå ud på isen på søen. Cirka en halv til en hel meter ude gik han igennem isen og sank i til knæene. Da de to store drenge opdagede det, væltede de hans cykel og løb fra stedet.

Den 11-årige dreng, der var chokeret, dybt ulykkelig og græd, reddede sig op, og grædende cyklede han hjem og fik kontakt til en nabo. Efterfølgende blev overfaldet anmeldt til politiet, som nu efterforsker sagen.

Det kunne være gået rigtig galt, og politiet vil derfor meget gerne have fat i de to store drenge.

"Det er alvorligt. De to drenge risikerer at blive sigtet efter straffelovens paragraf 252, der handler om, at man i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed," fortæller Palle Blak Pedersen fra Ishøj Lokalpoliti.

Lokalpolitiet i Ishøj beskriver de to store drenge sådan:

Den ene er cirka 15-16 år, 175-185 cm høj, kraftig af bygning, lys hud. Den anden er også i 15-16 års alderen, 165-170 cm høj, almindelig af bygning, brun hud. Begge bar elefanthuer.

»Hvis nogen kender disse »Fy og Bi«-typer (stor/lille) vil Ishøj Lokalpoliti gerne høre fra jer. Det kunne være gået grueligt galt, hvis drengen var kommet ud på dybt vand og gået gennem isen der. Politiet betragter det som en meget alvorlig sag,« siger Palle Blak Pedersen fra Ishøj Lokalpoliti.

"Vi håber meget, at nogen har et bud på, hvem de to store drenge kan være. Det er karakteristisk, at der er tale om en stor dansk dreng i følgeskab med en meget mindre dreng, der har udenlandsk baggrund," siger Palle Blak Pedersen.

Har man oplysninger kan man ringe til Vestegnens Politi døgnet rundt på telefon 43861448.