Stinna provokerer med legetøjspistol: Føler sig usikker i byen

32-årige Stinna S. Goldbach fra Roskilde har sat gang i Facebook med et opslag, hvor hun sidder med krydsede ben og en pistol i hendes håndtaske i skødet. En pistol af legetøj vel og mærket.

Hendes statusopdatering er i skrivende stund delt næsten 1000 gange gange og har ført til en større diskussion blandt de mange kommentarer. Udover pistolen, stikker der også en peberspray op af hendes taske. Billedet ledsages af en længere tekst, der er adresseret til de danske politikere, skriver mx.dk.

"Imens I tilsyneladende indleder 2016 med at bekymre jer om eget lønniveau, og hvor mange millioner og tjenere en pensioneret wannabe royal skal have. Så har JEG travlt med at shoppe nye accessories, som passer i min håndtaske...", skriver hun.

Stinna S. Goldbach frygter nemlig, at masseoverfald på kvinder som dem, der er set i blandt andet Köln og Stockholm, også kan ske i Danmark.

Og hun stoler ikke på hjælp fra politiet.

Selvom det altså endnu ikke er foregået i Danmark, er det rigeligt tæt på for Stinna. Og hun fortæller om en episode, hun selv har oplevet:

- For nyligt var en veninde og jeg ude sammen. Min veninde havde en meget nedringet kjole på, og der var mænd - primært med udenlandsk herkomst - som stoppede op og begyndte at gramse på hende. Både hende og jeg sagde fra - jeg ringede til en kammerat for at få ham til at komme. Og hun blev efterfølgende forfulgt at de mænd.

Hun afviser dog, at hun vil tage pebersprayen i brug, med mindre hun føler sig truet på livet. Pebersprayen er også det eneste våben, hun vil tage med i byen:

- Jeg kunne ikke drømme om at tage en pistol med i byen.

Pistolen på billedet er ikke ægte. Det er en attrap, som hun bruger for at understrege, at hun har meldt sig ind i en skydeklub for at lære at skyde og få en våbentilladelse. Målet er at få en pistol i hjemmet, siger hun til metroxpress.

Pebersprayen er til gengæld ægte. Og den har hun haft med i byen de seneste ti år, selvom det er ulovligt.

Hvorvidt Stinna S. Goldbach føler sig usikker i Roskildes natteliv melder historien intet om.