Lokal ultraløber bliver løbsarrangør på Garderhøjfort

Ole Tradsborg;Ole Tradsborg

Han kan åbenbart ikke få udfordringer nok, den gode Jesper Noer. Flere gange dansk mester i ultraløb på både 21 og 80 kilometerdistancen suppleres nu med nye udfordringer, nemlig rollen som løbsarrangør.

Villabyerne mødte den 35-årige Jesper Noer en frostklar søndag i januar ved lokationen, hvor løbet, han arrangerer sammen med vennen Jacob, finder sted den 31. januar. Nemlig ved det historiske Garderhøjfort, som er det største københavnske befæstningsanlæg fra det 18. århundrede. At valget lige faldt på det sted, er ingen tilfældighed.

"Vi er to, der arrangerer løbet i samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen, der driver Garderhøjfortet, og det fantastiske, kuperede terræn rundt om stedet passer helt perfekt ind i planen", indleder Jesper Noer.

Han har dagen forinden mødet med Villabyerne genvundet sit danske mesterskab i lang trail (52 km) på Bornholm, så han ved alt om, hvad der rører sig blandt ønskerne hos trail-løbere, og glæder sig til at få vist området frem for ligesindede. Det sker på januars sidste dag - og på to løbsdistancer, tilmed med klare historiske referencer undervejs.

Således vil løbet blive skudt i gang med en vaskeægte kanon, ligesom der undervejs i Ermelunden vil være indtil flere løbsguider, iklædt historiske uniformer, der viser vej. Så det bliver en løbsoplevelse lidt ud over det sædvanlige, lover Jesper Noer.

Det bliver altså første gang, Jesper Noer sammen med vennen kan skrive løbsarrangør på cv'et. Så Garderhøjfort Vinter Trail bliver en test, for senere på året gælder det noget længere ruter i det nordsjællandske, nærmere betegnet Heatherhill i Tisvildeleje.

Selv vil Jesper Noer ikke deltage i sit 'eget' løb, for dertil bliver der for mange praktiske opgaver at få klaret.

Til dato har 80 tilmeldt sig løbet rundt om Garderhøjfortet, men succeskriteriet ligger lidt højere.

"Jeg håber, vi lander på mellem 100-150 deltagere. Og det tror jeg er realistisk, selv om jeg ikke fik tjekket alle løbskalendere, da datoen blev besluttet", siger han, og henviser til et større Sparta-løb rundt om og i Fælledparken samme dag.

"Men vi vil gøre alt vores til, at det bliver en fantastisk løbsoplevelse her, hvor man bl.a. løber gennem fortområdet og kan komme i 'varme' i målområdet, hvor et stort telt bliver opsat, og løberne fortjent kan få lidt mad og drikke oven på anstrengelserne", fortæller han, der håber, at vejret vil være lige så flot knap to uger senere. Gerne fortsat med sne!

"Lige meget hvad, så venter der løberne en fantastisk oplevelse", slutter Jesper Noer, der glæder sig til at få vist 'sin' egn frem for andre løbere med hang til samme grad af udfordring.

Du kan tjekke mere ud om løbet på hjemmesiden northcoastultra.dk, som også kan tilgås via Facebook.

Garderhøjfort Vinter Trail er et nyt trailløb i Ermelunden med start og mål ved Garderhøjfortet i Gentofte. Løbet afvikles søndag den 31. januar 2016 kl. 10. Man kan vælge mellem at løbe 6, 7 eller 12,3 km. Løbet starter med en tur rundt om det firkantede befæstningsanlæg Garderhøjfort nede i 'graven'. Herefter løbes ned til Ermelunden og Tordals Mose, hvor man skal prøve kræfter med de mange små og seje stigninger, singletrails, hestespor og græs. Efter løbet vil der være lidt at drikke, både koldt og varmt, samt lidt til den søde tand. Tilmelding via www. sportstiming.dk