Poul Arne afviser intern valgaftale

Eks-borgmester Poul Arne Nielsen fra Stevns afviser, at han op til det seneste valg skulle have indgået en aftale med Venstres daværende borgmesterkandidat og nuværende borgmester Mogens Haugaard Nielsen.

- Poul Arne og jeg satte os ned under fire øjne, og jeg foreslog ham, at han pegede på en kandidat i den nordlige del af Stevns Kommune. Det syntes jeg, var det rigtige at gøre for at sikre Venstre nogle af de mange stemmer, som Poul Arne stod for i den nordlige del af kommunen. Og som ny borgmesterkandidat mente jeg, at det gav bedst mening på den måde. Jeg skulle selv være i stand til at samle mine egne, personlige stemmer, sagde Mogens Haugaard Nielsen til DAGBLADET tirsdag 12. januar.

Han pointerede, at han ikke satte navn på den, som han mente, at Poul Arne Nielsen skulle pege på.

- Jeg foreslog ham ikke at pege på Anette Mortensen, men blot én fra det nordlige Stevns, sagde Mogens Haugaard Nielsen.

Den udlægning genkender den daværende borgmester Poul Arne Nielsen ikke.

- Jeg læser med stor undren den nuværende stevnske borgmesters erindring fra valgkampen for godt to år siden. Jeg må erkende, at jeg slet ikke kan genkende den udlagte formulering vedrørende en aftale, hvor borgmesteren skulle have foreslået mig at gøre noget bestemt. Der må fra Mogens Haugaards side være tale om erindringsforskydning. Mildt sagt, skriver Poul Arne Nielsen i en mail til DAGBLADET.

Poul Arne Nielsen sad som borgmester i 20 år, og i den seneste valgperiode meddelte han tidligt i forløbet, at han ikke genopstillede ved kommunalvalget i 2013.

- Om nogen ved jeg, at politik er det muliges kunst, men selv har jeg altid forsøgt at holde mig til sandheden, lyder det nu fra den erfarne politiker, som ind til videre har holdt sig helt væk fra den politiske debat i det offentlige rum i den indeværende valgperiode.

I denne sammenhæng har Poul Arne Nielsen selv henvendt sig til redaktionen med ovenstående budskab.