Morten er et af de akademiske talenter

Selvom der for mange gymnasieelever er nok lektier at tage fat på, har syv nye elever på Rungsted Gymnasium søgt ekstra udfordringer på Akademiet for Talentfulde Unge, hvor de er blevet optaget. En af dem er Morten Bast Hall, der går i 1.g.

- Min storebror gik også på ATU og havde stor gavn af det, og jeg tror, det vil være nyttigt for mig i forhold til at finde ud af, hvad jeg vil efter gymnasiet og opleve en verden udenfor, siger Morten Bast Hall.

Han har valgt at søge endnu mere viden, end den han dagligt får i undervisningen på Rungsted Gymnasium.

- Jeg tror på, det vil styrke mine kompetencer både i forhold til at blive klogere på, hvad jeg kunne tænke mig i fremtiden, og fordi jeg vil have mulighed for at tilegne mig helt ny viden, siger den unge gymnasieelev.

For at komme ind på Akademiet for Talentfulde Unge skal de unge, der ønsker det, skrive en motiveret ansøgning, som først vurderes af gymnasiets administration. De, der når gennem nåleøjet, skal herefter vurderes af Akademiet for Talentfulde Unge, inden de bliver optaget. Men Morten Bast Hall forholder sig ydmygt til, at han nu er optaget.

- Jeg ved ikke, om jeg er stolt.. Jeg er i hvert fald glad, siger han.

- Jeg går i forvejen på en ret ambitiøs global linje på gymnasiet, hvor undervisningen foregår delvist på engelsk, og det er rigtig fedt at møde andre, som også er motiverede og ambitiøse og går op i skolen, siger Morten Bast Hall, der ikke tvivler på, at han vil være glad for at have gjort det ekstra arbejde.

- Jeg tror, jeg vil føle, jeg har fået mere ud af min gymnasietid end de fleste, og det er rigtig fedt, siger han.