Fuld bedstemor væltede i autocamper på motorvej - med børnebørn som passagerer

Foto: presse-fotos.dk

Det var rent held, at alle tre ombordværende slap uskadte fra oplevelsen, da en autocamper væltede på Holbækmotorvejen ved Roskilde.

Autocamperen var på vej fra København mod Holbæk, da den et par hundrede meter før Køgevej-afkørslen kom i slinger, væltede om på siden og kurede ind i nødsporet.

En bagvedkørende bilist, der så uheldet, standsede, men inden denne bilist kom til undsætning, var alle tre personer i autocamperen kommet ud ved egen hjælp, og inden af dem havde lidt overlast.

Bag rattet i autocamperen sad en 64-årig kvinde fra Holbæk, og hun var langtfra appelsinfri. Og passagerne i bilen var hendes to børnebørn.

Den lørdag i november havde hun og børnebørnene - forklarede hun i retten tidligere på måneden - været en tur i Zoologisk Have i København, og når børnene havde fået en sodavand, havde hun sippet af sin egen halvlitersflaske, der indeholdt opblandet hvidvin.

Hvad vinen var blandet med, er ikke krystalklart, men vand var det næppe, eftersom den blodprøve, kvinden måtte aflevere efter uheldet, viste sig at indeholde 2,02 promille alkohol.

Det var dog ikke alkoholpromillen, der var årsag til, at hun kørte galt. Hun mistede kun herredømmet, fordi bilens venstre fordæk punkterede, sagde hun.

Hun fortalte også, at hendes svigersøn - børnebørnenes far - var blevet meget vred på hende efter ulykken.

Eftersom hun erkendte sig skyldig, bestod rettens opgave først og fremmest i at fastsætte en passende straf. Den kom til at lyde på 20 dages betinget fængsel og en bøde på 7000 kroner, hvilket står i forhold til kvindens indtægt.