Ulvsborg-venner får nej til ekstra lokale-tilskud

Ulvsborgens Venner kan ikke få lokaletilskud til hele det hus, foreningen lejer i Asnæs - til gengæld er Odsherred Kommune klar til at anvise offentlige lokaler.

Vennerne har brug for plads til medlems-aktiviteter, kontor og depot til dragter og udstyr og har derfor lejet et hus på Toftholmvej 66 i Asnæs, tæt ved Ulvsborg Historisk Værksted, som foreningen driver - i første omgang var det en del af huset, der blev lejet, nu alle husets 165 kvm.

Vennerne har hidtil fået lokale-tilskud som bidrag til huslejen på 29.400 kr. for en del af huset. Kultur- og folkeoplysningsudvalget siger nu nej til til at lade foreningen søge lokaletilskud til hele huslejen på 91.500 kr.

- Vi er nødt til at være skarpe i udvalget, når vi skal tage stilling til ansøgninger om lokaletilskud, ellers dræner vi puljen, siger Søren With, (S), formand for kultur- og folkeoplysningsudvalget, til dagbladet Nordvestnyt.

- Vi har en bestemt sum penge, som skal fordeles blandt foreningslivet, og i Ulvsborgens tilfælde kan vi anvise egnede lokaler i Asnæs. Det er selvfølgelig ikke optimalt, at man ikke kan samle alle aktiviteter i samme hus, men sådan er det for mange foreninger, siger Søren With til Nordvestnyt.