Solbakken: Stephan Andersens skade er et stort minus

I flere måneder havde FC København været forskånet for skader, så det var en bet, at Stephan Andersen i lørdags pådrog sig en ankelskade, som holder førstemålmanden ude i mindst otte uger.

FCK-manager Ståle Solbakken fik derfor travlt med at hente en gardering, som blev den svenske landsholdskeeper Robin Olsen, der er lejet for resten af sæsonen.

Det lå slet ikke i kortene, at der skulle ske noget på keeperposten i FCK, men klubben vurderede, at det var bedst i situationen.

- Det er klart, at Stephans skade er et stort minus, her hvor vi ellers næsten havde hele truppen skadefri, siger Solbakken til klubbens hjemmeside.

Helt uventet var det til gengæld ikke, at der kunne komme et tilbud på Daniel Amartey, som var for godt til at afvise.

Derfor var der alternative planer klar i skuffen, som førte til købet af den svenske stopper Erik Johansson i belgiske Gent.

FCK spiller den første testkamp i år, når Lyngby fredag kommer på besøg, og ud over Stephan Andersen er Per "Pelle" Nilsson, Tom Høgli samt Danny Amankwaa ude med skader.

- Det er kun Danny, der endnu ikke har trænet med i fuldt omfang. Lige nu døjer Høgli og Pelle dog med lidt småproblemer, så de står over mod Lyngby.

- Men alle kom godt tilbage efter vinterpausen og har trænet fint, og det er det vigtigste her i starten, lyder det fra Solbakken.

Mikael Antonsson er en af dem, der har haft en god vinteroptakt, hvorimod han sidste sommer stadig døjede lidt med eftervirkningerne af sin lyskeskade fra foråret.

- Vi har haft to-tre gode uger efter vinterpausen, hvor vi har trænet godt, så nu bliver det dejligt at omsætte det til kamp, inden vi skal af sted til Dubai i næste uge, siger han.

Antonsson har et godt kendskab til sine to nye svenske holdkammerater, som han giver disse ord med på vejen:

- Robin har jeg ikke spillet kampe med, men jeg kender ham fra det svenske landshold, hvor vi har trænet sammen. Han er især god i feltet og har en fin højde og timing.

- Erik har jeg spillet sammen med på landsholdet, og han er en god og rolig midterforsvarer, der har en fin teknik og er god med bolden. Han har også tidligere spillet på den centrale midtbane, da han var i Gais.