Tidligere cykelstjerne får to års dopingkarantæne

En dopingindrømmelse i et tv-program koster nu den tidligere cykelstjerne Michael Boogerd en to år lang karantæne fra al cykelsport.

Den Internationale Cykelunion (UCI) spærrede før jul hollænderen fra alle cykelrelaterede forhold, oplyser UCI onsdag.

- Michael Boogerd er blevet straffet med to års udelukkelse for overtrædelser af antidopingreglerne, som han har begået i sin cykelkarriere. Karantænen har virkning indtil 21. december 2017.

Den nu 43-årige hollænder kørte hele sin karriere på Rabobank-holdet og var undervejs holdkammerat med flere danske ryttere, blandt andre Rolf Sørensen og Michael Rasmussen.

I forbindelse med optrevlingen af Rabobanks dopinghistorie kom også Boogerd under anklage, men han afviste i årevis at have haft noget med forbudte stoffer at gøre.

I marts 2013 lagde den tidligere toprytter imidlertid kortene på bordet i et tv-interview, hvor han indrømmede systematisk doping fra 1997 frem til karrierestoppet ti år senere.

Blandt hans største triumfer som aktiv rytter var sejren i forårsklassikeren Amstel Gold Race i 1999, to etapesejre i Tour de France, ligesom han tre gange vandt det nationale mesterskab.

I sidste sæson var Michael Boogerd tilknyttet det hollandske Pro Continental-hold Team Roompot som sportsdirektør, men den rolle kan han ikke udfylde, så længe karantænen har effekt.