Gymnasieelever danser vildt

Gymnasieeleverne i Slagelse kaster rundt med hinanden i disse dage. Det gælder i hvert fald danserne i musicalen Dirty Dancing, som har premiere på gymnasiet på onsdag.

Filmen Dirty Dancing er fra 1987, og handlingen udspiller sig i 1963, men de 100 medvirkende skuespillere, dansere, musikere og praktiske hjælpere fra Slagelse Gymnasium anno 2016 kender udmærket historien om pigen Baby, der forelsker sig i danseinstruktør Johnny.

- Jeg kendte den godt, men jeg så først filmen, lige efter at jeg havde fået rollen, fortæller Johnny alias Rasmus Andersen fra gymnasiets 3.N.

Da instruktør Christina Lange, der til daglig er drama- og engelsklærer, holdt audition på skuespillerdelen af forestillingen, havde hun godt 60 elever at vælge imellem til 11 roller. Rasmus slap gennem nåleøjet, fordi han tidligere har vist Christina, hvad han kan. Da gymnasiet spillede Skatteøen, havde han også en stor rolle.

- Jeg danser ellers ikke. Kun i weekenden på diskotek, men jeg havde gymnastik fire gange om ugen, da jeg var på efterskole, fortæller Rasmus til Sjællandske under nogle af de sidste prøver.