Hærværk og hash på handicap-center

 Når det sner, daler sneen også lige så stille ned i ét af drivhusene ved Akucenter Ejegod i Slangerup.

Adskillige sten gennem taget har nemlig efterladt en del huller i taget efter hærværk mod centret,

Men efter julen og nytår har personalet nu fået nok.

23 minutter efter, personale og brugerne gik på juleferie, brækkede unge nemlig en plade af det ene drivhus, hvorpå stedet seks gange i løbet af juleferien blev brugt til hygge-, ryge- og sniffehjørne.

Som tak for "lån" af drivhuset har de unge efterladt sig smadrede flasker, rester af joints og lattergas-patroner.

"Jeg har tidligere mødt en del af de unge på vores område, hvor de har siddet og røget noget, der ikke ligefrem var Prince Light. Men det er gået fra, at vi måtte rykke borde og bænke på plads, til at man er kørt ind her og pløjet græsplænen op, begået hærværk og nu også brudt ind i drivhuset. Det skaber meget stor utryghed i vores brugergruppe, og det tager lang tid at komme af med den igen," siger socialpædagog på stedet Henrik Knoblauch.

"Og det kan godt være, at vi kan forstå, at det handler om, at de unge mangler et sted at være, og at de har nogle problemer. Men det kan vores brugere ikke," konstaterer Conny Andersen, der er konstitueret leder på Ejegod.

Julens seks indbrud i drivhuset er blevet meldt til politiet, ligesom der er sendt overvågningsbilleder.

Men selv om de unge ikke har gjort sig den store ulejlighed med at fjerne genstande, der kunne indeholde deres fingeraftryk, har politiet ikke sikret bevismateriale.

Ikke desto mindre vil Ejegod gerne have inddraget politi og SSP for at forhindre gentagelser:

"Vi ved, der er blevet solgt stoffer i området. Og når der er unge, der både tager stoffer og bryder ind for at at få et sted at gemme sig og være i ly, så må det være fordi de har nogle problemer, som de skal have hjælp til. Derfor vil vi meget gerne have inddraget SSP i det her," siger Henrik Knoblauch.

"Samtidig må det give anledning til, at der er nogle forældre, der får snakket med deres børn om, hvad de egentlig laver, når de er sammen med vennerne," konstaterer han.