Genvalg: Stærke forbliver borgmesterkandidat

En tur uden for rådhusets »osteklokke« har været god ved Marie Stærke. Det har givet fornyet politisk energi og ydmyghed, fortæller hun her til formiddag oven på gårsdagens generalforsamling i Socialdemokraterne i Køge Kommune, skriver DAGBLADET Køge.

Her blev Marie Stærke uden modkandidater genvalgt til posten som spids- og borgmesterkandidat for partiet frem mod kommunalvalget i 2017.

- Jeg havde min daglige gang på rådhuset i godt syv år, og jeg tror, at det har været sundt for mig at komme væk fra det og ud at se nogle andre ting. Som borgmester har man embedsmændene at trække på, hvilket man ikke på samme måde har i oppositionen, så det har været rart at skulle genopfinde »politiker-Marie,« som selv skal forholde sig til tingene, siger hun til DAGBLADET og tilføjer:

- Jeg har fået en fornyet ydmyghed, som jeg nok ikke altid har haft, og er blevet mere bevidst om, hvad man kan bruge den til.

Hun lægger på ingen måde skjul på, at målet er at generobre borgmesterposten til Socialdemokraterne. Det skal ske gennem et øget fokus på sammenhængskraften i Køge Kommune.

- Køge bys udvikling er mere eller mindre på skinner, og det har været et langt og sejt træk. Nu skal fokus være på resten af kommunen, og vores vision er, at vi bedre forbinder vores bysamfund og dermed skaber mere sammenhængskraft, siger Marie Stærke.