Armbånd skal skabe fællesskab

60dage.dk, sundhedskampagnen som lokalaviserne på Greve Strandvej 24 i samarbejde med Spar Nord står bag, er i fuld gang. Den 18. januar lød startskuddet, og i forbindelse med kampagnen får man et armbånd. Hvis man ikke allerede har hentet det, er det bare med at få det gjort. Armbåndet kan hentes hos Sydkysten, hos A-Fys i Solrød, hos Spar Nord i Køge og i Greve Idrætscenter. Man skal huske sin billet som dokumentation for, at man deltager i kampagnen.

Marianne Pedersen, bladchef på Sydkysten, har for længst fået sit armbånd på, og hun fortæller her om tankerne bag et 60dage.dk-armbånd.

- I styregruppen drøftede vi betydningen af at få lavet et 60dage.dk-armbånd, lidt afledt af at der i forbindelse med Stafet For Livet i Greve, som vi er en del af, var succes med at have armbånd, der skaber samhørighed og viser, at man er en del af et fællesskab. Mens armbåndet ved stafetten viste, at man støttede op om kampen mod kræft, så viser 60dage.dk-armbåndet, at man støtter op om de lokale foreninger, og at vi er sammen om at skabe en sundere sydkyst. Det giver også anledning til en snak med fremmede. Jeg har selv oplevet flere gange at blive spurgt ind til, hvad det er for et armbånd, fortæller Marianne Pedersen.

Fordele

Armbåndet skal dog ikke kun være med til at skabe fællesskab og give læserne noget at tale om. Der er også konkrete fordele.

I hele kampagens periode får man 20 procent på frugt og grønt hos Irma Greve. I Sportmaster Waves er der 10 procent på hele butikken. Det gælder også medlemspriser undtagen få udvalgte varer. Hos Guldsmeden i Greve Midtby Center kan man få 10 procent på alle ure de første 30 dage af kampagnen. De sidste 30 dage af kampagnen kan man få 20 procent rabat på Brillant-smykker, såfremt de ikke i forvejen er nedsat.

I hele perioden kan man hos REMA Greve få et styk gratis frugt per deltager per dag. Hos A-Fys i Solrød kan man få en gratis drikkedunk, så længe lager haves. Hos Meny Karlslunde er der 10 procent rabat på frugt og grønt i hele perioden. Også SuperBrugsen i Havdrup giver 10 procent på frugt og grønt i hele perioden.

- De deltagende foreninger har en del aktiviteter, som armbåndet giver gratis eller billigere adgang til, og vi arbejder på at få endnu flere aktiviteter. Man kan få et overblik over kampagnens aktiviteter på 60dage.dk. Man skal være opmærksom på, at armbåndet er personligt, og at man ikke bare kan pille det af og give til en anden.