Intet tyder på danske ofre i Istanbul

Der er med høj sandsynlighed ingen danskere blandt ofrene for tirsdagens bombeangreb i Tyrkiets hovedstad, Istanbul. Det fortæller Udenrigsministeriet til Ritzau.

Dagen igennem har den danske repræsentation i Tyrkiet undersøgt hospitaler og andre relevante steder for at afdække, om nogen danskere er ramt. Det er der ikke.

- Vi har nu afsluttet arbejdet i Istanbul og er ikke stødt på nogen oplysninger, der indikerer, at der skulle være danske ofre, siger chefen for Udenrigsministeriets borgerservice, Ole Egberg til Ritzau.

Han fortæller, at den danske repræsentation og Udenrigsministeriet har kontaktet de tyrkiske sundhedsmyndigheder, politi og andre myndigheder.

- Det er en stor by, hvor der er fem hospitaler. Dem har vi nu haft kontakt til via telefon, og efterfølgende har vi været fysisk rundt, siger Ole Egberg.

Udenrigsministeriet kan fortsat ikke 100 procent afvise, at der kan være danske ofre.

- Det kan vi først sige, når de tyrkiske myndigheder melder endeligt ud. Det er jo de lokale myndigheder, der har de bedste informationer. Men intet tyder altså på, at der skulle være danskere, der er ramt, siger Ole Egberg.

Istanbul blev tirsdag formiddag ramt af en bombeeksplosion på den centrale Sultanahmet-plads. Pladsen er beliggende i et populært turistområde med flere seværdigheder, herunder Den Blå Moské.

Bomben har krævet mindst 10 dræbte, og ifølge regeringskilder var der tale om en syrisk selvmordsbomber.

Ni af de dræbte er ifølge en tyrkisk regeringskilde tyske turister. En peruaner er død ved bombeanslaget, oplyser Perus udenrigsministerium.

Tidligere tirsdag fortalte Udenrigsministeriet, at danskere i Istanbul bør holde sig fra offentlige pladser og andre steder, hvor mange mennesker er samlet.

Ifølge Udenrigsministeriet er det overordnede sikkerhedsniveau for Tyrkiet dog ikke ændret. Dermed er der fortsat "en betydelig risiko for terrorangreb" i landet.

- Terrorangreb er som udgangspunkt rettet mod tyrkisk militær og politi eller politiske forsamlinger og demonstrationer, skriver ministeriet på sin hjemmeside.