Nyt syn på børns sorg giver talentpris

En topkarakter er en fjer i hatten. Krydres den imidlertid med en talentpris, bliver lykken ikke meget større, når man lige har afsluttet en æra som pædagogstuderende.

Det mener i hvert fald 40-årige Kim Jensen og 23-årige Cecilie Boel Kosloff, som for nylig forsvarede deres fælles bacheloropgave og i onsdags modtog University College Sjællands talentpris, som blev indstiftet sidste år.

Opgaven, som gav pote, er blevet udvalgt blandt alle de afsluttende af slagsen, som studerende i Slagelse, Vordingborg, Roskilde og Nykøbing Falster har afleveret.

- Vi er enormt glade og stolte. Én ting er at gøre alt for at skrive en så god opgave som muligt. En anden er at blive belønnet sådan her, siger Kim Jensen.

De to har i deres opgave taget børnehavebørns sorg og den måde, hvorpå pædagoger håndterer, at et barn eksempelvis mister en nær pårørende, under kritisk behandling.

De mener nemlig ikke, at håndteringen af børns sorg ude i institutionerne er tidssvarende. Og de mener slet ikke, at pædagoger, når de slippes fri af seminarierne, ved nok. H

- Vi følte os ikke selv klædt på, så vi tænkte, at det ville være et godt emne at vælge til vores opgave. Det er barskt, men virkeligt, fortæller Kim Jensen, som bakkes op af makkeren Cecilie Boel Kosloff.

- Når du skal forstå børns sorg, er det vigtigt, du kender til og har værktøjerne. Sorg påvirker jo ikke kun barnet, men også alle omkring, inklusive pædagoger og andre børn. Og de planer, vi er stødt på i »det virkelige liv«, trænger til noget ny teori, siger Cecilie Boel Kosloff.

Læs hele artiklen i Sjællandske fredag