Museum kan ånde lettet op

Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum skal alligevel ikke flytte fra Fyrrehus i Annebergparken, der i en årrække har været tilholdsstedet.

Museet har indgået aftale med den nye ejer af Fyrrehus, Granhøjens ejendomsselskab, om fortsat at leje stueetagen.

- Vi har indgået en kontrakt om at leje Fyrrehus i to år, så nu har vi god tid til at finde et andet godt sted til museet i Annebergparken, siger bestyrelsesformand for Claus Marcussen.

- Det er dejligt, at vi nu har fået ro på situationen. Vi havde et virkelig godt år i 2015 med over 7000 besøgende, og vi er allerede godt i gang med at booke rundvisninger for i år. Det var en svær situation, da vi ikke vidste, om museet ville være lukket ned i år, siger formanden.

- Nu er vi klar til at give den et ordentligt hug, takket være de frivillige kustoder, som er klar til at vise rundt, lover Claus Marcussen.

Lørdag mødes de frivillige for at flytte de effekter og arkivmaterialer, der står andre steder i Annebergparken, til Fyrrehusets underetage.

- Vi får lidt mere plads i underetagen, men til gengæld skal vi afgive tilsvarende plads fra kontorerne på andensalen, siger formanden.