"En beklagelig besparelse"

Det nye gebyr på lån af kommunale lokaler for foreninger, der tager entre for deres arrangementer, kalder Helle Katrine Møller (R), formand for fritids-, kultur- og idrætsudvalget beklagelig men nødvendig. 

Læs om gebyret her 

"Vi er klar over, at de foreninger, som afvikler kommercielle arrangementer, vil blive påvirket af den nye gebyrordning. Vi står dog i en situation, hvor der skal findes besparelser for 300.000 kroner på det folkeoplysende område. Vi ønsker, at de brede, almindelige foreningsaktiviteter mærker besparelserne mindst muligt", siger Helle Katrine Møller (R), formand for kultur-, fritids- og idrætsudvalget i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune. 

Hun understreger, at det netop er derfor at gebyret bliver lagt på de aktiviteter, hvor en foreninger tager entré til et arrangement eller en event. 

"Det er en beklagelig besparelse, som hverken vi i kultur-, fritids-og idrætsudvalget eller Folkeoplysningsudvalget bryder os om, men foreningslivet mærker også, at der er pres på de kommunale udgifter i denne tid", understreger Helle Katrine Møller, der forventer, at det øgede gebyr vil medføre en begrænset stigning i entreen for det publikum, der deltager i de pågældende arrangementer. Den nye ordning trådte i kraft ved årsskiftet. 

hhs