Visaproblemer får Iran til udskyde oliekonference

Den britiske ambassade i Teheran har ikke kunnet udstede visa til iranske forretningsfolk, og derfor er en konference om den iranske olie, som skulle have været afholdt i næste måned i London, blevet aflyst.

Det meddeler Reuters, som citerer mediet Seda Weekly. Det var forventet, at Iran ville afsløre styrets nye olie- og gaskontrakter overfor investorer på mødet.

Ifølge vicepræsidenten for det nationale iranske olieselskab, Ali Kardor, vil udenlandske selskaber blive inviteret til konference i maj, hvor der kan bydes på nye oliekontrakter.

- London-konferencen er blevet aflyst, fordi den britiske ambassade i Teheran ikke har kunnet udstede visa til repræsentanterne for de iranske selskaber, da dets visaafdeling endnu ikke er aktiv, siger vicepræsidenten til Seda Weekly ifølge Reuters.

Som følge af den atomaftale, som Iran har indgået med en række stormagter, kom landet først på året fri af de internationale sanktioner.

Siden 1979 havde Iran været underlagt sanktioner, og i 2012 besluttede EU blandt andet at blokere for køb af olie fra Iran. Atomaftalen betyder, at Iran igen kan sælge olie på verdensmarkedet, hvilket har fået oliepriserne til at falde.

Oliekonferencen er allerede blevet udskudt fem gange på grund af usikkerhed om sanktionernes fremtid.

Der bor 78 millioner mennesker i Iran, som de senere år har oplevet negativ vækst og høje inflationsrater.