Slikfusker tvunget til at tale

Det var ventet med spænding, hvad slikfuskeren David Yüksel fra Harløsevej i Hillerød ville fortælle, da han i går vidnede i retten i København. Her er han stævnet af HK og 3F, som mener, at han sammen med sin kompagnon Niklas Schneidermann Bach og en række af deres virksomheder har underbetalt seks rumænere, som de har haft ansat. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Rumænerne hævder at have arbejdet op mod 84 timer om ugen til en løn på cirka 30 kroner i timen. De hævder også, at de har levet under kummerlige forhold, blandt andet på David Yüksels gård Tranegården i Hillerød, hvor de hverken har haft adgang til toilet, bad eller køkken. Sammen med fagforeningernes advokater kræver de i alt 2,3 millioner kroner i efterbetaling.

David Yüksel blev kendt som slikfusker, da Fødevarestyrelsen i 2014 beslaglagde tonsvis af gammelt slik på hans gård på Harløsevej, mens det var ved at få påklistret nye datomærker, så det kunne sælges videre.

I retten afviste David Yüksel i går enhver tale om underbetaling af rumænerne. Han hævdede også, at alle rumænerne havde fået udbetalt den aftalte løn i kontanter, og at de slet ikke har arbejdet så meget, som de påstår. Flere vidner modsagde imidlertid hans forklaring skriver Frederiksborg Amts Avis.

I retten fortalte David Yüksel også, at han desværre ikke kunne fremvise ansættelsesbeviser, fordi en af virksomhederne var blevet solgt i mellemtiden. Men det viste sig, at han blot havde solgt den til sit eget selskab.