DBU vil have nationalt fodboldcenter i Odense

Fonde skal finansiere et nyt nationalt fodboldcenter i Odense. Prisen er cirka 200 millioner kroner.

Et samlingspunkt, som skal revolutionere dansk fodbold på alle niveauer.

Sådan kan man opsummere visionen for et ambitiøst fodboldprojekt fra Syddansk Universitet, Odense Kommune, Dansk Boldspil-Union og Divisionsforeningen kaldet National Football Center Denmark (NFCD), der nu er tættere end nogensinde før på at blive til virkelighed.

Centeret, som forventes at koste cirka 200 millioner kroner, skal efter planen opføres klods op ad Syddansk Universitet i Odense på de arealer, som i dag er hjemmebane for fodboldklubben B1913. I alt vil NFCD-området fylde 17 hektarer.

Her vil man samle bredden, ungdomslandsholdene, kvindelandsholdet og kombinere det med førende fodboldforskning. Det skriver DR Fyn og Jyllands-Posten.

Det er planen, at NFCD ud over et videnscenter og flere almindelige fodboldbaner skal indeholde en særlig træningsbane tiltænkt landsholdene, en overdækket kunstgræsbane til helårsbrug samt en opvisningsbane med plads til 4000 tilskuere.

Ifølge DR Fyn og Jyllands-Posten er der dog en strid om, hvordan ophavsmand Keld Bordinggaard, der er tidligere ungdomslandstræner og superligatræner, skal kompenseres for at være kommet med idéen.

Keld Bordinggaard er ikke længere en del af projektet, men har ifølge de to medier forlangt mellem 10 og 12 millioner kroner i kompensation for selve idéen og forarbejdet til projektet.