IOC udelukker russisk OL-guldvinder på livstid

Den russiske bobslædekører Alexey Voevoda har fået karantæne fra de olympiske lege på livstid af IOC.

En efter en bliver de russiske bobslædekørere fældet i brud på antidopingreglerne.

Mandag fik den dobbelte OL-guldvinder Alexej Voevoda livsvarig karantæne fra OL af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Det sker på grund af brud på antidopingreglerne ved vinter-OL i russiske Sotji i 2014, hvor Voevoda vandt to guldmedaljer.

Straffen til 37-årige Voevoda kommer, to uger efter at IOC forbød Rusland at deltage ved vinter-OL i Sydkorea næste år for systematisk dopingsvindel i russisk idræt.

IOC har dog åbnet en dør på klem for rene russiske atleter, som kan deltage under neutralt flag ved legene i Pyeongchang i februar.

Voevoda vandt i 2014 OL-guld i både toerbob og firerbob, men resultaterne tæller ikke længere. Det russiske bobslædehold er diskvalificeret fra begge discipliner, oplyser IOC.

Tidligere er også Vovoedas makker i toerbob, 43-årige Alexander Zubkov, idømt livsvarig karantæne.

Zubkov, som i dag er præsident for Ruslands bobslædeforbund, har nægtet sig skyldig og er en af mere end 20 russiske atleter, som har appelleret en karantæne til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Mandagens IOC-straf til Voevoda bringer antallet af russiske atleter, der har fået livsvarig OL-karantæne for brud på antidopingreglerne i 2014, op på mere end 30.

Rusland har afvist, at der er foregået systematisk doping i landet.